Σε σοβαρές καταγγελίες προχωρούν οι δικηγόροι της οικογένειας του αδικοχαμένου Χρήστου Ζορμπά, του 29χρονου ηλεκτρολόγου που έχασε τη ζωή του πριν λίγες ημέρες κατά την εργασία του στη γαλακτοβιομηχανία Ήπειρος.

Στην ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Όλγα Τσουμάνη αφήνουν σαφείς αιχμές για τη διαδικασία της αυτοψίας που διενήργησε η Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας Άρτας μετά τον θάνατο του Χρήστου Ζορμπά, αφού όπως τονίζουν, η αυτοψία έγινε δύο ημέρες μετά τον θάνατο του νεαρού εργάτη, καθώς μεσολάβησε η Κυριακή, αλλά και η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, παρά το γεγονός ότι το εργοστάσιο λειτουργούσε κανονικά.

Τονίζουν μάλιστα ότι πληροφορούνται πως η Επιθεώρηση προτίθεται «της, να προβεί σε ατεκμηρίωτες συνολικές κρίσεις όσον αφορά τα αίτια θανάτου του Χρήστου, αποδίδοντας στον ίδιο την ευθύνη της ηλεκτροπληξίας που υπέστη».

«Θυμίζουμε ότι η αυτοψία της Επιθεώρησης έγινε την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, ενώ ο θάνατος του Χρήστου επήλθε το Σάββατο 6 Ιουνίου. Από αυτά και μόνο τα δεδομένα, προκύπτει ότι μεσολάβησε ικανό χρονικό διάστημα κατά το οποίο η πρόσβαση στο εργοστάσιο (και κατά συνέπεια στον ηλεκτρολογικό πίνακα, κλπ) ήταν αποκλειστικό προνόμιο των ανθρώπων της επιχείρησης, καθώς, όταν την Κυριακή 7 Ιουνίου στελέχη του Εργατικού Κέντρου Άρτας έκαναν παρέμβαση έξω από το εργοστάσιο, δηλώθηκε ότι λόγω αργίας δεν προσήλθε η Επιθεώρηση Εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και από τις τηλεοπτικές κάμερες προκύπτει ότι το εργοστάσιο την Κυριακή 7 Ιουνίου ήταν εν λειτουργία», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

«Με αυτά τα δεδομένα, οποιαδήποτε αυθαίρετη κρίση, που δεν δηλώνει ρητά και δεν λαμβάνει υπόψιν το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ώρα θανάτου μέχρι την αυτοψία, δεν αποσκοπεί στην πραγματική διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Χρήστου, αλλά σε κουκούλωμα. Όσοι σκέφτονται να παρέμβουν με τέτοιο τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης θα έχουν ευθύνες, όχι μόνο ηθικές και υπηρεσιακές, αλλά και ποινικές. Είναι αυτονόητο ότι οι ευθύνες αυτές ανήκουν ακέραια και στις προϊστάμενες αρχές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του Υπουργείου Εργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση – προειδοποίηση.

«Δεν σκοτώθηκε ένας! Σκοτώθηκε ο Χρήστος»

Πάντως, ολόκληρη η Άρτα και ιδιαιτέρως το Αθαμάνιο απ’ όπου καταγόταν βρίσκονται σε αναβρασμό, με την οικογένεια του νεαρού εργάτη να διαμηνύει προς όλους ότι δεν θα σταματήσει να παλεύει μέχρι να διαλευκανθεί η τραγική υπόθεση του θανάτου του. Μάλιστα, σύμφωνα με το pagenews.gr

Παράλληλα, με αφορμή τον θάνατο του Ζορμπά, στην Άρτα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται διαδηλώσεις με κύριο αίτημα την πληρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Χρήστου Ζορμπά, την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια