Κούρεμα» των υποχρεώσεων προς τράπεζες και εφορία χρειάζονται οι αυτοαπασχολούμενοι και όχι αναστολή που θα τις κάνει πολλαπλάσιες στο άμεσο μέλλον, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις μικροχρηματοδοτήσεις.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο και στηρίζει τα αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων για αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και κατάργηση τους τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου και του ΕΝΦΙΑ όπως επίσης την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος. Όπως είπε ο Ν. Καραθανασόπουλος με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η θέση των αυτοαπασχολούμενων, ενώ αντίθετα με τη λογική των οριζόντιων μέτρων και του δανεισμού της κυβέρνησης και της ΕΕ το μεγαλύτερο κομμάτι των χρηματοδοτήσεων θα πάει στους επιχειρηματικούς ομίλους και ένα μικρό κομμάτι θα είναι η «στάχτη στα μάτια» των μικρών με τη μέθοδο του δανεισμού που επί της ουσίας σημαίνει ότι ανοίγει λιγάκι τώρα η θηλιά για να σφίξει περισσότερο μετά.

Υπογράμμισε ότι χρειάζεται κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αγρότες ενάντια στον κοινό εχθρό που είναι το μονοπώλιο και το σύστημα μέχρι την ανατροπή του.

Τροπολογία του ΚΚΕ, συνακροάσεις και σκάνδαλα

Ειδική αναφορά έκανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος στην τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για «Δωρεάν και υποχρεωτική μετάδοση μηνυμάτων σχετικά με την προστασία της δημόσιας υγείας από όλα τα ΜΜΕ – Διαφημιστική προβολή του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των πρώην ΔΕΚΟ από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, με όρους δημοσιότητας και επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασής τους».

Μίλησε, ακόμα, για την μπόχα και τη σήψη του καπιταλιστικού συστήματος με αφορμή τη νέα «παρέλαση» σκανδάλων και πρόσθεσε ότι τα κόμματα που διαχειρίστηκαν κυβερνητικά τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων δεν είναι «αθώες περιστερές». Έκανε επίσης λόγο για παιχνίδια αποπροσανατολισμού.

Αναφέρθηκε και στην καταγγελία του ΚΚΕ για νέες «συνακροάσεις» – υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του κόμματος που έγιναν πριν από μερικές μέρες και σημείωσε τις ευθύνες που φέρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που ως κυβερνήσεις ακολούθησαν την λογική της συγκάλυψης.

902

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια