Την άθλια κατάσταση  που επικρατεί στις υποστελεχωμένες νοσοκομειακές δομές περιγράφει η διευθύντρια της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Νίκαιας, Ευσταθία Ευαγγελοπούλου, σε υπηρεσιακή επιστολή που έστειλε την Τρίτη 12 Μαϊου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή της, η οποία απευθύνεται προς το υπουργείο Υγείας, τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, επισημαίνει αναφερόμενη στον δικό της χώρο ευθύνης ότι εδώ και δυο μήνες, η κλινική πέρασε από 8ωρη σε 24ωρη εφημερία, χωρίς αύξηση προσωπικού, ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι διπλάσιος των 27 συνολικά κλινών καθώς νοσηλεύονται 55 βαρέως πάσχοντες ασθενείς. Την ίδια ώρα υπηρετούν μόνο δύο ειδικευόμενοι, εκ των οποίων μόνο ο ένας είναι πνευμονολόγος και γι’ αυτό ζητά να ανασταλεί η εφημερία της Παρασκευής 15/5 και να επιστρέψει συνολικά η κλινική στην 8ωρη εφημερία.

«…καθώς η κλινική μας δεν έχει κατάλληλα στελεχωθεί, δηλώνουμε αδυναμία ιατρικής και νοσηλευτικής διαχείρισης (διάγνωση, θεραπεία) και ορθής και ασφαλούς νοσηλείας τέτοιου όγκου ασθενών» καταλήγει η κα Ευαγγελοπούλου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια