Με επίσημη δήλωσή του ο Ιρλανδός καλλιτέχνης ο οποίος ζει εδώ και δεκαετίες στην Κρήτη, Ross Daly διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να έχει προβληθεί από κορονοϊό αυτός,η σύζυγός του Κέλλυ Θωμά, και δυο συνεργάτες του.

«Πληροφορήθηκα χθες το βράδυ ότι κάποιοι, που δεν μπορώ να φανταστώ ποιοι είναι, έχουν κυκλοφορήσει μια φήμη ότι τόσο εγώ και η γυναίκα μου η Κέλυ, όσο και δυο συνεργάτες μου από το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος έχουμε μολυνθεί από τον κορονοϊό και ότι βρισκόμαστε σε καραντίνα», αναφέρει ο καλλιτέχνης, κάνοντας λόγο για fake news.

Η φήμη κυκλοφόρησε καθώς ο ίδιος είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό. Ο ίδιος τόνισε ότι το τελευταίο ταξίδι του εκτός Κρήτης ήταν το περασμένο Φεβρουάριο ενώ ο πραγματικός λόγος που τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του δεν εμφανίζονται σε εκδηλώσεις είναι η προστασία των μουσικών και των πολιτών από τον ιό.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Πληροφορήθηκα χθες το βράδυ ότι κάποιοι, που δεν μπορώ να φανταστώ ποιοι είναι, έχουν κυκλοφορήσει μια φήμη ότι τόσο εγώ και η γυναίκα μου η Κέλυ, όσο και δυο συνεργάτες μου από το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος έχουμε μολυνθεί από τον κορονοϊό και ότι βρισκόμαστε σε καραντίνα. Η φήμη λέει ότι τον ιό τον «κουβάλησα» μαζί μου από ένα πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, και ότι έτσι εξηγείται το γιατί δεν εμφανίζομαι σε συναυλίες πουθενά.

Δηλώνω ξεκάθαρα και απερίφραστα ότι δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε αυτό το άθλιο κατασκεύασμα. Εκτός του ότι ευτυχώς είμαστε όλοι εντελώς υγιείς, είναι επίσης γεγονός ότι το τελευταίο ταξίδι που έκανα εκτός Κρήτης ήταν το περασμένο Φεβρουάριο. Δεύτερον, και για μένα πιο σημαντικό, είναι το εξής: όλοι εμείς στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, του οποίου είμαι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής, πήραμε την απόφαση ήδη από τον Μάρτη ότι δεν θα πραγματοποιήσουμε απολύτως καμία εκδήλωση με κοινό όσο υπάρχει το πρόβλημα του κορονοϊού που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία έστω και ενός ακροατή μας. Αυτός λοιπόν είναι ο πραγματικός λόγος που τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου είμαστε και θα παραμείνουμε ακριβοθώρητοι για καιρό ακόμα».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια