Λίγες ημέρες μετά τα εθνικιστικά συλλαλητήρια ενάντια στην εγκατάσταση των προσφύγων, τα οποία συνοδεύτηκαν με βία σε συνέργεια με την αστυνομία σε βάρος αντιφασιστών, το κρητικό αυτοοργανωμένο αθλητικό σωματείο Τηγανίτης προχώρησε σε μια σημαντική συμβολική ενέργεια κρεμώντας πανό αλληλεγγύης “στους μετανάστες , στους πρόσφυγες , στους αγωνιστές και σε οποιονδήποτε πιστεύει σε έναν κόσμο που οι βασικοί του πυλώνες δεν είναι η μισαλλοδοξία και η υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής αλλά σεβασμός και η αλληλοβοήθεια.”

Η ενέργεια είναι πολύ σημαντική και έρχεται να διαρρήξει το σκοτεινό πέπλο μισαλλοδοξίας που έχει σκεπάσει το τελευταίο διάστημα το νησί. ήδη η πρωτοβουλία σημειώνει μεγάλη απήχηση και προστίθεται σε πολλές ακόμη κοινωνικές πρωτοβουλίες του Τηγανίτη, που επιχειρεί σταθερά να δείχνει τον δρόμο για έναν άλλο τρόπο ζωής τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων.

Η ανάρτηση του Τηγανίτη στη σελίδα του στο facebook

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια