Νέο κρούσμα «αυτοοργάνωσης» κυνηγών αναφορικά με την κατάσταση στον Έβρο, καθώς ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα στους κυνηγούς να οργανωθούν ώστε να βοηθήσουν το κράτος «όπου χρειαστεί και όπως χρειαστεί», ενώ καλεί «όποιον πολίτη επιθυμεί» να συμμετέχει στις ομάδες βοήθειας πολιτών, «που θα οργανώσει, θα εκπαιδεύσει και θα εξαπλώσει ο σύλλογός μας».

Σύμφωνα με το voria.gr, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ετοιμάζει ταξίδι στον Έβρο, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Σερρών, Κατερίνης και Χαλάστρας την ερχόμενη Κυριακή, με τον πρόεδρό του, Δημήτρη Παντελάκη, να καλεί τους κυνηγούς και άλλους πολίτες να οργανωθούν στις τάξεις του συλλόγου του.

Σε βίντεο που δημοσίευσε, ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρει ότι αποφασίστηκε «η ενεργοποίηση της ομάδας πολιτικής προστασίας του συλλόγου», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είναι «έτοιμοι να συνδράμουν στην ασφάλεια της χώρας, εφόσον κληθούν από το ελληνικό κράτος».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δ. Παντελάκης παραθέτει ως παράδειγμα αυτό των κυνηγών του Έβρου όπου έχουν δημιουργήσει ομάδες αυτόκλητων συνοριοφυλάκων, δηλώνοντας πως οι κυνηγοί της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμοι να συμμετέχουν και να αγωνιστούν για την ασφάλεια των πολιτών και όπου αλλού τους ζητηθεί.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του συλλόγου, μιλώντας στο ίδιο μέσο επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, υποστηρίζοντας πως «Δεν καταλαβαίνω ποιοι σκέφτηκαν ότι εμείς θα πάρουμε τα όπλα και θα πάμε να πολεμήσουμε στον Έβρο. Αυτό που θα κάνουμε εμείς είναι να πάμε την Κυριακή εκεί και να συμπαρασταθούμε ηθικά και μόνο στους συναδέλφους μας κυνηγούς από τις περιοχές του Έβρου και θα επιστρέψουμε την ίδια μέρα».

*Από το thepresproject.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X