Την ευκαιρία να υπογραμμίσει την ανάγκη να στραφεί η τοπική κοινωνία για την ανάπτυξη της οικονομίας της σε άλλες κατευθύνσεις από αυτές των εξορύξεων, βρήκε η βουλεύτρια Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, μιλώντας σε εκδήλωση του Δήμου Αριστοτέλη για τη δημιουργία τοπικής επιχειρηματικής σύμπραξης με στόχο την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης.

Τόνισε πως η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς για τον Δήμος Αριστοτέλη, όπως και για ολόκληρη τη Χαλκιστική. Όπως εξήγησε “Η δημιουργία τέτοιων συστάδων συνεργασίας μπορεί να αποτελέσει απάντηση όχι μόνο στην οικονομική κρίση, αλλά και μία εναλλακτική για την τοπική οικονομία, ώστε να απεγκλωβιστεί από την μονοκαλλιέργεια των καταστροφικών εξορύξεων. Η προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, του περιπατητικού τουρισμού, του οικοτουρισμού και ταυτόχρονα η ανάπτυξη πολιτικών για την θάλασσα, για το περιβάλλον, για την αγροτική παραγωγή μπορούν να δημιουργήσουν σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, μέσα από οικονομικές δραστηριότητες που θα εξασφαλίζουν κοινωνική ανταποδοτικότητα.”

Ολόκληρη η δήλωση της Κυριακής Μάλαμα

Κυρίες και κύριοι, αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ από την πλευρά μου την στήριξη μου στην σημερινή πρωτοβουλία και την αμέριστη συμπαράσταση μου στην προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας, της προβολής τους τόπου μέσα από την οινική περιήγηση, τον περιπατητικό τουρισμό και τις συνεργατικές συμπράξεις των τοπικών επιχειρήσεων. Χαιρετίζω την πρωτοβουλία αυτή, την οποία υποστηρίζουν σημαντικοί φορείς της Χαλκιδικής και του Δήμου Αριστοτέλη. Ο τουρισμός των γεύσεων, των αρωμάτων, της γαστρονομίας μπορεί να αποτελέσει μοχλό τοπικής ανάπτυξης και συμβολής στον στόχο για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια ο δήμος Αριστοτέλη, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ο οργανισμός “Κουζίνα”, στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 140 τοπικές επιχειρήσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή θέλουμε να γίνει θεσμός και να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Δήμο Αριστοτέλη και για ολόκληρη την Χαλκιδική. Σε ότι με αφορά θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια με όλα τα μέσα. Η δημιουργία τέτοιων συστάδων συνεργασίας μπορεί να αποτελέσει απάντηση όχι μόνο στην οικονομική κρίση, αλλά και μία εναλλακτική για την τοπική οικονομία, ώστε να απεγκλωβιστεί από την μονοκαλλιέργεια των καταστροφικών εξορύξεων. Η προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, του περιπατητικού τουρισμού, του οικοτουρισμού και ταυτόχρονα η ανάπτυξη πολιτικών για την θάλασσα, για το περιβάλλον, για την αγροτική παραγωγή μπορούν να δημιουργήσουν σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, μέσα από οικονομικές δραστηριότητες που θα εξασφαλίζουν κοινωνική ανταποδοτικότητα. Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για την πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία τους και επαναλαμβάνω την αμέριστη συμπαράσταση και διαθεσιμότητα μου σε κάθε σχέδιο τοπικής ανάπτυξης κι επιχειρηματικότητας που έχει στο επίκεντρο του τα πραγματικά στρατηγικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Σας ευχαριστώ.

Διαβάστε ακόμη:

Νίκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το κίνημα κατά των εξορύξεων

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια