Την ημέρα που η χώρα μέτρησε γι’ άλλη μια φορά πάνω από 100 νεκρούς από την πανδημία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτηκε πως θα ήταν καλή ιδέα να κάνει μια στάση για ν’ αγοράσει τσουρέκια από δημοφιλές ζαχαροπλαστείο. Στιγμιότυπο από την επίσκεψη δημοσιεύτηκε μάλιστα και στον προσωπικό του λογαριασμό το instagram, ενώ σε φιλοκυβερνητικά σάιτ ανέβηκαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι “ίσως ο πρωθυπουργός να πήρε και πακέτο για την Αθήνα, καθώς η σύζυγός του έχει αδυναμία στο τσουρέκι με σοκολάτα.”

Χρειάστηκε να περάσουν εννιά μήνες για να επισκεφθεί πάλι ο πρωθυπουργός νοσοκομείο ωστόσο στην πρώτη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι από τις πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, δεν ακούστηκε ούτε μία κουβέντα για ενίσχυση του ΕΣΥ από το κράτος. Δεν υπήρξε η παραμικρή αυτοκριτική για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η πόλη. Αντίθετα ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν περίμεναν να ξεφύγει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση.

Εξέφρασε επίσης κατά τις δηλώσεις του τον σεβασμό στο προσωπικό των νοσοκομείων, ωστόσο αρνήθηκε να παραλάβει το ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου οι εργαζόμενοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και δεν τους επετράπη να πλησιάσουν. Όπως μάλιστα καταγγέλλουν δεν έχει υπάρξει ποτέ ουσιαστικός σχεδιασμός όλο αυτό το διάστημα, όπως επίσης ότι το αρμόδιο υπουργείο αρκούνταν σε υποδείξεις της τελευταίας στιγμής, χωρίς να εξασφαλίζει προσωπικό και προσλήψεις.

Κοινώς γι’ άλλη μια φορά η κυβέρνηση κι ο ίδιο ο πρωθυπουργός διαχειρίζονται την κατάσταση με όρους επικοινωνίας. Και σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να μη χωράνε τα αιτήματα των εργαζόμενων στα γεμάτα προβλήματα και ασθενείς νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αλλά χωράνε και με το παραπάνω τα ξακουστά τσουρέκια της πόλης.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια