Λεκτική επίθεση οδηγού των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης κατά προσφύγων και μεταναστών καταγράφηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Ιουλίου στην γραμμή 55Β (Σταυρούπολη – Παλαιά Συμμαχική) η οποία εξυπηρετεί και το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά.

Ο οδηγός, που έχει καταγραφεί σε βίντεο, βρίζει στα ελληνικά και τα αγγλικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ζητώντας τους να κατέβουν από το λεωφορείο επειδή είναι υπεράριθμοι και… δεν πληρώνουν, σύμφωνα με τον ίδιο, εισιτήριο.

Μάλιστα, ανάμεσα στα άλλα ακατάληπτα ο οδηγός τους λέει ότι αυτός έχει πληρώσει για αυτό το λεωφορείο, και ότι αυτοί δεν πληρώνουν, και να ξεχάσουν μια για πάντα το λεωφορείο.

Ο οδηγός των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης καταφέρεται κατά των ανθρώπων αυτών, μιλάει ως ιδιοκτήτης του λεωφορείου, και απειλεί μάλιστα ότι δεν θα υπάρξει ξανά λεωφορείο για να μεταφέρει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Παράλληλα απειλεί ότι θα καλέσει την αστυνομία.

Καθημερινά οι πολίτες της Θεσσαλονίκης βιώνουν στα αστικά λεωφορεία της πόλης καταστάσεις που κινούνται στα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι καθημερινά, πριν αλλά και μετά τον κορονοϊό περιμένουν μέχρι και 50 λεπτά στη στάση του λεωφορείου και στη συνέχεια στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον, κάνοντας υπομονή για να φτάσουν στον προορισμό τους. Ακριβώς η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που πρόσφατα έχουν ξεκινήσει να εκτελούν 25 δρομολόγια που παραχωρήθηκαν από τον ΟΑΣΘ και τον ΟΣΕΘ.

Κατά το παρελθόν έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί βίαιες συμπεριφορές από ελεγκτές και οδηγούς του ΟΑΣΘ, ωστόσο κάτι τέτοιο ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ένας οδηγός να έχει σταματήσει το λεωφορείο, να φωνάζει, να βρίζει, να απειλεί και να κάνει χειρονομίες κατά επιβατών. Άραγε θα έπραττε το ίδιο αν απέναντι του είχε ντόπιους επιβάτες που επίσης συνωστίζονται στα λεωφορεία;

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα που παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή “Κάτι παίζει στο Κόκκινο”:

*Από το stokokkino.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια