Με τα έργα ασφαλτόστρωσης να έχουν ολοκληρωθεί και τη σήμανση σχεδόν ολοκληρωμένη, ο ποδηλατόδρομος της λεωφόρου Νίκης, στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρεται από το πεζοδρόμιο, στο οδόστρωμα.

Ο χρήστης του Youtube Lambros Kazan αποτύπωσε τη διαδρομή που κάλυψε το έργο από την αρχή ως το τέλος, βιντεοσκοπώντας τη. Από τις 3 λωρίδες της λεωφόρου Νίκης, εκ των οποίων η μία ήταν συνήθως κατειλημμένη από σταθμευμένα οχήματα, η μία καταλαμβάνεται από ποδηλατόδρομο 2 λωρίδων. Κατά καιρούς, έχουν διατυπωθεί απόψεις για διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στο θαλάσσιο μέτωπο με κατασκευή προβλήτας. Η συνύπαρξη ποδηλάτων και πεζών επί της Νίκης, σίγουρα ήταν προβληματική, με τους πεζούς συχνά να αναγκάζονται να περπατούν εντός του ορίου της διαγράμμισης του παλιού ποδηλατόδρομου. Τελικώς επελέγη η Νίκης ως επιπλέον χώρος για ποδηλάτες. Είναι κατανοητό φυσικά ότι είναι μια ταχύτερα υλοποιήσιμη και οικονομικότερη λύση από αυτή της διαπλάτυνσης. Μένει να φανεί ο αντίκτυπος στην οδική κυκλοφορία της πόλης, αφού τις ώρες αιχμής, ήδη το κέντρο είναι δυσπροσπέλαστο.

Σε μια πόλη, ωστόσο, που ο κόσμος συνωστίζεται στα λίγα και με βλάβες λεωφορεία του ΟΑΣΘ, έργα μετρό που εξελίσσονται ανέκαθεν και επιβαρύνουν την κυκλοφορία της πόλης, ο συγκοινωνίας χάρτης της Θεσσαλονίκης σίγουρα χρειάζεται λίγη περισσότερη δουλειά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια