Η φωτογραφία της έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και σε λιγότερο από 24 ώρες το πρόσωπο της 28χρονης Ieshia Evans, που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός σε διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter στο Baton Rouge της Λουιζιάνας έγινε το πρόσωπο ολόκληρης της αντίστασης των αφροαμερικανών ενάντια στην αστυνομική καταστολή.

«Στάθηκα στη μέση του δρόμου, μπροστά από τους αστυνομικούς, και με σταυρωμένα χέρια απλά τους κοίταζα. Φαίνεται ότι δεν τους άρεσε», δήλωσε σε φίλους της η μητέρα και διαδηλώτρια Ieshia Evans που τέθηκε υπό κράτηση μετά από αυτή της την πράξη.

Η ίδια μητέρα ενός 5 χρονου αγοριού εργάζεται ως νοσοκόμα στην Νέα Υόρκη και μετά τα τελευταία γεγονότα, με τις δολοφονίες δυο αφροαμερικανών από την αστυνομία, αποφάσισε να πάρει το τρένο και να κατέβει μέχρι την Λουιζιάνα για να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία και καταστολή στη χώρα της.

Η ίδια φοβάται για το μέλλον του γιου της σε μια Αμερική που κάθε μήνα τουλάχιστον ένας άνθρωπος χάνει την ζωή του από όπλο αστυνομικού.

Η Ieshia Evans κρατήθηκε μαζί με άλλους 131 ανθρώπους – ανάμεσά τους ακτιβιστές του κινήματος Βlack Lives Matter – μια ολόκληρη μέρα στη φυλακή επειδή… είχε τα κότσια να σταθεί άοπλη απέναντι σε τρεις άνδρες οπλισμένος σαν αστακούς, να τους κοιτάξει στα μάτια και να υψώσει το σώμα της σαν τείχος ενάντια στη ωμή βία της αστυνομίας, στην ωμή βία μιας κοινωνίας στην οποία το να είσαι μαύρος είναι καταδίκη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια