Ένα ακόμη περιστατικό θανάτου μέσα σ’ ελληνικό στρατόπεδο καταγράφηκε σήμερα νωρίς το πρωί σε στρατιωτική μονάδα της Λήμνου. Ο λόγος για 23χρονο φαντάρο, ο οποίος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στην 88 ΕΜΑ (Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων) στην περιοχή Ρωμανού.

Στην ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναφέρει ότι ο 23χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε θάλαμο της μονάδας, όπου έγιναν προσπάθειες ανάνηψης. Τα αίτια ωστόσο του θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Σε δημοσίευμα για το συμβάν προχώρησε και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, το οποίο τονίζει ότι πρόκειται για τον 3ο νεκρό στον στρατό μέσα σε δύο ημέρες.

Η ανακοίνωση του στρατού

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 17 Απριλίου 2021, o Στρατιώτης Μ.Γ., 2021 Β΄ ΕΣΣΟ, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα της Λήμνου, 23 ετών, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός του θαλάμου, κατά τη διαδικασία έγερσης για ανάληψη υπηρεσίας.

Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης από τον ιατρό της Μονάδας και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συνταγματάρχης (ΠΖ) Αλέξανδρος Μούντζιος

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

 

Το κείμενο του Σπάρτακου

Άλλο ένα δραματικό περιστατικό για τους συναδέλφους φαντάρους.

Για μια ακόμη φορά ο θάνατος μας βρίσκει ενώ υπηρετούμε την Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Αυτή τη φορά βρέθηκε νεκρός 23χρονος στρατιώτης που υπηρετούσε τη θητεία του στη Λήμνο.

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 17 Απριλίου 2021, o Στρατιώτης Μ.Γ., 2021 Β΄ ΕΣΣΟ, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα της Λήμνου, 23 ετών, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός του θαλάμου, κατά τη διαδικασία έγερσης για ανάληψη υπηρεσίας. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης από τον ιατρό της Μονάδας και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δύο νεκροί φαντάροι μέσα σε δύο μήνες.

Τρεις νεκροί μέσα σε δύο μέρες.

Τέσσερις νεκροί σε δύο μήνες:

2 Αυτοκτονίες, ένας Νεκρός από Κορονοιό!

Ο Στρατός τους δολοφονεί.

Που είναι οι εξετάσεις που μας κάνουν;

Που είναι το ενδιαφέρον του Υπουργείου Άμυνας για την Ανθρώπινη Υγεία και Ζωή;

Ο Στρατός του ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ σε πόλεμο και ειρήνη, Εχθρούς και Φίλους.

Ο Θάνατος επιστρέφει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πολεμοκαπηλείας και της μισαλλοδοξίας.

Αυτός ο Στρατός αυξάνει τη θητεία στους (12) μήνες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια