Την ευκαιρία να βγει στους δρόμους τώρα που οι άνθρωποι έχουν κλειστεί σπίτια τους, βρήκε μια αγέλη λιονταριών στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής.

Στις εικόνες που κατέγραψε ο φύλακας του πάρκου τα λιοντάρια διακρίνονται να κοιμούνται σε δρόμο που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν γεμάτος αυτοκίνητα και τουρίστες. Όπως λέει ο ίδιος στο BBC, πρόκειται για ασυνήθιστο θέαμα, καθώς τα λιοντάρια συνηθίζεται να βγαίνουν στο δρόμο μόνο τις νύχτες, όταν νιώθουν την ασφάλεια της ερημιάς και να κοιμούνται εκεί μόνο τις κρύες νύχτες του χειμώνα όταν η άσφαλτος διατηρεί τη θερμότητα της ημέρας.

«Τα λιοντάρια είναι συνηθισμένα σε αυτοκίνητα με ανθρώπους. Όλα τα ζώα δείχνουν μεγαλύτερο ένστικτο φόβου απέναντι σε ανθρώπους πεζούς. Οπότε, αν είχα πάει με τα πόδια δίπλα τους, δεν θα με είχαν αφήσει να πλησιάσω τόσο κοντά» δηλώνει ο ίδιος.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια