«Αντιρρησίες θα είστε στο σπίτι σας. Όχι εδώ» τόνισε. Το περιστατικό συνέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας

Την έντονη αντίδραση του ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας προκάλεσαν πιστοί που παρακολουθούσαν τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία εντός του ναού χωρίς να φορούν μάσκα.

Με κοφτό τρόπο ο ιερέας φαίνεται σε βίντεο να διακόπτει τη λειτουργία και να τους ζητά ή να βάλουν μάσκα ή να φύγουν από την εκκλησία.

«Δεν θα ανοίξουμε διάλογο. Όσοι δεν φοράτε μάσκα θα βγείτε έξω. Σεβόμενοι και τους συνανθρώπους σας και τη νομοθεσία», υπογράμμισε. Απαντώντας δε σε κάποιον που τον ρωτά γιατί ο ίδιος δεν φορά μάσκα απαντά: «Ιερείς και ψάλτες με βάση το νόμο δεν φοράνε μάσκα για να μπορούν να ψάλουν. Διαβάστε το νόμο. Περάστε έξω».

Μάλιστα, όταν οι πιστοί επέμενειναν, ο ιερέας τους ξεκαθάρισε: «Αντιρρησίες θα είστε στο σπίτι σας. Όχι εδώ». Μπαίνοντας τέλος στο ιερό, ζήτησε να καλέσουν την αστυνομία αν δεν απομακρυνθούν όσοι δεν δέχονται να φορέσουν μάσκα.

ΑΥΓΗ

 

Διαβάστε επίσης:

Ο μητροπολίτης Δράμας κλείνει τις εκκλησίες για να προστατεύσει τους πιστούς απ’ τον ιό

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια