Ως «διακύβευμα δημοκρατίας και πολιτισμού που περιποιεί τιμή όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη τη χώρα» εκλαμβάνουν τις Σταγιάτες και τον αγώνα των κατοίκων τους για την υπεράσπιση των πηγών του χωριού, 16 λογοτέχνες που συνοπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης υπό τον τίτλο «Οι Σταγιάτες μάς αφορούν».

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Μια μικρή κοινότητα με ελάχιστους κατοίκους είναι οι Σταγιάτες, λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω απ’ τον Βόλο, στις πλαγιές του Πηλίου, περίφημη μέχρι τώρα για τα νερά και τη φιλοξενία της. Εδώ και κάποιους μήνες ήρθε χωρίς η ίδια να το επιδιώκει στο προσκήνιο για τις πηγές της. Την υπεράσπισή τους μπροστά σε λογικές ιδιωτικοποίησης διακήρυξαν οι κάτοικοι μέσα από διαδικασίες αυτοοργάνωσης.

Στις Σταγιάτες λειτουργεί σταθερά λαϊκή συνέλευση με τη συμμετοχή των μόνιμων κατοίκων και παράλληλα λαμβάνει χώρα μια πανδαισία πολιτιστικών δράσεων, που αφορούν το θέατρο, τη μουσική και το βιβλίο.

Απέναντί τους μια εχθρική δημοτική αρχή επιχειρεί με ύβρεις και απειλές να σπιλώσει τον αγώνα τους και να εμποδίσει την πολιτιστική δραστηριότητά τους, αποκλείοντας την πρόσβαση σε δημοτικούς χώρους και τη χρήση της κοινοτικής βιβλιοθήκης.

Στη δική μας αντίληψη οι Σταγιάτες είναι ένα διακύβευμα δημοκρατίας και πολιτισμού που περιποιεί τιμή όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Ως λογοτέχνες νιώθουμε το αισθητικό και δημοκρατικό καθήκον να δηλώσουμε και αποδώ την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τον κατοίκων.

Δαλακούρα Βερονίκη
Κοντολέων Μάνος
Δημητριάδη Διώνη
Κουτρουμπάκη Εύη
Ιντζές Στάθης
Κουτρουμπάκης Κώστας
Καϊτατζή-Χουλιούμη Δέσποινα
Λουκόπουλος Κωνσταντίνος
Κακατσάκη Χρύσα
Πριοβόλου Ελένη
Καλημέρης Κώστας
Σαρηγκιόλης Θοδωρής
Κιοσσές Σπύρος
Χατζημωυσιάδης Παναγιώτης
Κοροβίνης Θωμάς
Χριστόπουλος Δημήτρης

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια