Σε ένα παραλήρημα ρατσιστικού μίσους που έλαβε χώρα την Κυριακή σε μετρό του Λονδίνου, ένας λευκός άνδρας, πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ, αποκάλεσε ορισμένους μαύρους συνεπιβάτες του “κατοικίδια”.

Βίντεο που κυκλοφόρησε από το περιστατικό δείχνει τον λευκό ρατσιστή άνδρα να μονολογεί λέγοντας τα εξής:

“Εδώ είναι ο τόπος μου. Θα γυρίσετε όλοι σας πίσω και το γνωρίζετε πολύ καλά”.

Στη συνέχεια, όταν ένα μέλος της ομάδας των μαύρων τον ρώτησε πού ακριβώς πίσω θα γυρίσουν, έλαβε ως απάντηση “Ξέρετε πολύ καλά πού”, προσθέτοντας “Είστε μαύροι. Θεέ μου!”.

Μία γυναίκα που κατέγραφε στο κινητό της το περιστατικό του είπε: “Τι θα πει αυτό; Τι σημασία έχει το χρώμα;”, για να ακούσει τον ρατσιστή άνδρα να την προστάζει να βουλώσει το στόμα της.

“Κανένας μας δεν θέλει να ακούει τα σκουπίδια που ξεστομίζεις”, του είπε ένας από τους επιβάτες, ενώ εκείνος συνέχιζε να φωνάζει “είναι κατώτεροί μας” και να λέει στους μαύρους επιβάτες “είστε τα κατοικίδιά μου”.

Την ώρα που το τρένο έφτανε στον σταθμό Μπανκ ο λευκός άνδρας μόλις αντιλήφθηκε πως οι μαύροι σκόπευαν να βγουν, πλησίασε την πόρτα και έσφιξε τις γροθιές του. Τότε δέχτηκε μία μπουνιά που τον έριξε αναίσθητο, με άλλους επιβάτες να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X