Θεωρίες συνωμοσίας και φήμες βασισμένες στη φαντασία των fans αλλά και σε ανυπόστατα επιχειρήματα, δεν θα μπορούσαν παρά να συνοδεύουν μια ροκ μουσική σκηνή των άκρων και των καταχρήσεων. Άλλες ανασταίνουν τους νεκρούς, άλλες δολοφονούν τους ζωντανούς και κάποιες άλλες θέλουν τους καλλιτέχνες από το να μεταμοσχεύουν όργανα ζώων μέχρι να καπνίζουν τις στάχτες των νεκρών συγγενών τους!

 

Ο Keith Richards κάπνισε τις στάχτες του πατέρα του;
Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης του στο περιοδικό NME, ο τραγουδιστής των Rolling Stones, Keith Richards είχε δηλώσει ότι η πιο περίεργη ουσία που είχε καπνίσει ποτέ είναι οι στάχτες του νεκρού του πατέρα, αναμεμειγμένες με κοκαΐνη. Μάλιστα είχε αναφέρει ότι αυτός είναι ένας τρόπος να τιμάει κάποιος τους συγγενείς του!

Λίγο αργότερα όμως, ανασκεύασε τις δηλώσεις του, αναφέροντας ότι αστειευόταν και ότι αν θέλει να μείνει ζωντανός πρέπει να απέχει από τις ναρκωτικές ουσίες. Μάλιστα ανέφερε ότι τις στάχτες του πατέρα του τις χρησιμοποίησε τελικά για να φυτέψει βελανιδιές!

Ο Paul McCartney είναι νεκρός
Τον Ιανουάριο του 1967 ο Paul McCartney είχε βρεθεί σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, χωρίς βέβαια να τραυματιστεί σοβαρά. Ξαφνικά όμως άρχισαν να διαδίδονται φήμες ότι είναι νεκρός και ότι στο συγκρότημα έχει αντικατασταθεί από ένα σωσία του! Ο τύπος και τα ραδιόφωνα αναπαρήγαγαν σαν τρελά την είδηση, η οποία ολοένα και γιγαντωνόταν καθώς δεν είχε διαψευστεί επίσημα.

beatles_cober

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεώρησαν το εξώφυλλο του “Abbey Road’ ως ένα ακόμη  σημάδι  του θανάτου του McCartney, καθώς -όπως υποστήριζαν-  συμβόλιζε την κηδεία του! Η θεωρία ήθελε το κάθε μέλος του συγκροτήματος, ανάλογα με τα ρούχα που φορούσε να έχει και από ένα διαφορετικό ρόλο στην κηδεία.

O Jim Morrison είναι ακόμη ζωντανός
Οι φήμες δεν σκοτώνουν μόνο τους ζωντανούς αλλά  ανασταίνουν και τους νεκρούς! Κάτι ανάλογο συνέβη και στην περίπτωση του Jim Morrison. Δεν ήταν λίγοι όσοι υποστήριζαν ότι ο ίδιος κατασκεύασε το θάνατο του, ώστε να καταφέρει να ξεφύγει από τα φώτα της δημοσιότητας.

Κατά καιρούς όλο και κάποιος fan ισχυρίζεται ότι είδε τον Morrison σε μία φάρμα στην Ινδία μαζί με την νέα του οικογένεια ή σε κάποιο απομακρυσμένο νησάκι.

Ο Gene Simons έκανε μεταμόσχευση γλώσσας αγελάδας
Αν μη τι άλλο, το σήμα κατατεθέν του μπασίστα των Kiss ήταν η πολύ μακρυά του γλώσσα. Το μέγεθός της, συνέβαλε στη δημιουργία μύθο ότι ο ίδιος είχε εμφυτεύσει μία γλώσσα αγελάδας στη δική του, ώστε να είναι ακόμα πιο μακρυά.

 beatles2

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Η ιατρική της δεκαετίας του ’70 δεν θα είχε τη δυνατότητα να φέρει εις πέρας μία τόσο περίπλοκη διαδικασία αλλά και η γλώσσα του Gene Simons δεν έχει κανένα κοινό με μία αγελαδινή γλώσσα!

O Jack και η Μeg White είναι αδέρφια;
Παλιότερα ο Jack White είχε δηλώσει ότι η Μeg είναι η αδερφή του, για αυτό άλλωστε έχουν και οι δύο το ίδιο επώνυμο. Στην πραγματικότητα, παρά τις φήμες που δημιούργησαν οι δύο τους, δεν έχουν καμία συγγένεια εξ αίματος.

 beatles3

Παλιότερα το δίδυμο των White Stripes ήταν ζευγάρι, ο γάμος τους όμως έληξε πολύ γρήγορα. Η Μeg αποφάσισε να κρατήσει το επώνυμο White και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο μύθος που τους ήθελε αδέρφια!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια