Αν είχατε την ελπίδα ότι τουλάχιστον μέσα στην πανδημία θα άλλαζαν γνώμη οι αντιεμβολιαστές ή τουλάχιστον θα σιωπούσαν, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Την ώρα που η επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως έχει επιδοθεί σε αγώνα με το χρόνο για την ταχεία δημιουργία του εμβολίου κατά του κορονοϊού, κάποιοι παραμένουν αθεράπευτα επικίνδυνοι. “Αν πρέπει να επιλέξω μεταξύ εμβολίου και να τα τινάξω, επιλέγω το θάνατο”, έγραψε στο λογαριασμό της στο τουίτερ η Βρετανίδα ράπερ M.I.A, κατά κόσμον Mathangi Arulpragasam. Σε νήμα της στο λογαριασμό της, η 44χρονη καλλιτέχνης δήλωσε πως το “πιο δύσκολο πράγμα για εκείνη” ήταν ότι αναγκάστηκε να εμβολιάσει τον 11χρονο γιο της για να γίνει δεκτός σε σχολείο των ΗΠΑ, παραπονούμενη πως δεν της “άφησαν επιλογή ως μητέρα”, επιλογή δηλαδή για το αν θα εκθέσει το παιδί της και άλλα άτομα σε κίνδυνο από αντιμετωπίσιμες ασθένειες.

Απτόητη από τα αρνητικά σχόλια των ακολούθων της, η Μ.Ι.Α συνέχισε το αντιεμβολιαστικό της “μανιφέστο”, γράφοντας “μην πανικοβάλλεστε, δε θα πεθάνετε. Όλα τα εμβόλια που έχετε κάνει μέχρι τώρα θα σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε”, πράγμα εξώφθαλμα ανακριβές, αφού κανένα από τα υπάρχοντα εμβόλια δε δρα ενάντια στον κορονοϊό. Προσπαθώντας μάλιστα, όπως πολλοί ομοϊδεάτες της, να δώσει έναν “αντισυστημικό τόνο” στις απόψεις της, επικαλέστηκε συμπαιγνία επιστημόνων και μεγάλων επιχειρήσεων, που με τη σειρά τους διαπλέκονται με τις τράπεζες, τους τεχνολογικούς κολοσσούς κι αυτοί μαζί μας”, προσθέτοντας πως “η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη”. Δε διευκρινίζει αν θεωρεί ως τέτοια τον επ’ αόριστον εγκλεισμό στα σπίτια μας, το πλύσιμο των χεριών ή κάτι άλλο που θα έβαζε τα γυαλιά στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Αυτό που ισχύει σίγουρα, είναι ότι πράγματι οι αντιεμβολιαστές μεταξύ εμβολίου και θανάτου πάντα επιλέγουν με χαρά το θάνατο.

Με πληροφορίες από reader.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X