Μήνυμα κατά του ρατσισμού στέλνει ο Μάικλ Τζόρνταν και δηλώνει ότι στέκεται στο πλάι εκείνων “που φωνάζουν για τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό και τη βία απέναντι στους έγχρωμους ανθρώπους της χώρας μας.” Σε αντίθεση με το παρελθόν, κατά το οποίο ο θρύλος του ΝΒΑ επέλεγε να πάρει απόσταση από τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, αυτή τη φορά αποφάσισε να πάρει ξεκάθαρη θέση, τονίζοντας μάλιστα την ανάγκη για μια συστημική αλλαγή.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

“Είμαι βαθύτατα θλιμμένος, πικραμένος και είμαι θυμωμένος. Βλέπω και αισθάνομαι τον πόνο, την οργή και την αγανάκτηση. Στέκομαι στο πλάι εκείνων που φωνάζουν για τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό και την βία απέναντι στους έγχρωμους ανθρώπους της χώρας μας. Αρκετά.

Δεν έχω τις απαντήσεις. Αλλά οι συγκεντρωμένες φωνές δείχνουν τη δύναμη και την ανικανότητα να μας διαχωρίσουν. Πρέπει να ακούμε ο ένας τον άλλον, να δείξουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση και να μην γυρίζουμε την πλάτη στη βία. Πρέπει να συνεχίσουμε ειρηνικά τις εκφράσεις μας απέναντι στην αδικία και να απαιτήσουμε ισότητα. Η ενωμένη μας φωνή πρέπει να ασκήσει πίεση στους ηγέτες μας να αλλάξουν τους νόμους, αλλιώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις ψήφους μας ώστε να δημιουργήσουμε μια συστημική αλλαγή. Κάθε ένας από εμάς πρέπει να είναι κομμάτι της λύσης και πρέπει να δουλέψουμε μαζί, προκειμένου να διασφαλίσουμε την δικαιοσύνη για όλους.

Η καρδιά μου είναι με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και στους αμέτρητους άλλους που έχουν χάσει την ζωή τους με βίαιο και αναίσθητο τρόπο, μέσα από πράξεις ρατσισμού και αδικίας”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια