Ο σεξισμός ανάμεσα στα δύο φύλα, αντεστραμμένος. Αυτό είναι το περιεχόμενο του φιλμ μικρού μήκους της γαλλίδας ηθοποιού και σεναριογράφου, Éléonore Pourriat, που ονομάζεται “Καταπιεσμένη πλειοψηφία” και στο οποίο προβάλλεται μία μέρα ενός άντρα σε ένα περιβάλλον αρκετά διαφορετικό απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει.

 

Συγκεκριμένα, ο άντρας-θύμα υφίσταται ακραίο σεξισμό -που φτάνει μέχρι και τον βιασμό- από τις γυναίκες-θύτες, με όλα τα στερεότυπα της ανισότητας ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες, να αναπαράγονται από την αντίστροφη πλευρά. Ό,τι μοιάζει φυσιολογικό στην αντιμετώπιση των γυναικών στην καθημερινότητα, φαντάζει ξένο έως και αστείο, όταν πρόκειται για άντρα.

 

Το αποκορύφωμα βεβαίως είναι ότι η πράξη του βιασμού αντιμετωπίζεται ως αυτονόητη όταν πρόκειται για γυναίκα, με την ίδια να παρουσιάζεται σαν υπεύθυνη για τη μοίρα της -αφού φοράει κοντά και “πρόστυχα” ρούχα- τόσο από φορείς του κράτους, όσο -και χειρότερο- από την ίδια την οικογένεια.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X