Την άμεση απόσυρση και αντικατάσταση των μασκών που έχουν διανεμηθεί στο τμήμα Παθολογικής – Λοιμώξεων Α’ του νοσοκομείου Σωτηρία ζητά με επείγον αίτημά της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), καταγγέλλοντας πως αυτές που τους παραδόθηκαν δεν έχουν πιστοποίηση για ιατρική χρήση και δεν είναι υψηλής προστασίας, αλλά μάσκες για την ατμοσφαιρική μόλυνση. Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα με ανάρτησή του στο twitter ο διευθυντής νευροχειρούργος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Παναγιώτης Παπανικολάου, καταγγέλλοντας πως στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Σωτηρία παραδόθηκαν μη ιατρικές μάσκες εμπορίου, οι οποίες μάλιστα διαφημίζονται ως «κατάλληλες για την ατμοσφαιρική ρύπανση», ως δήθεν «υψηλής αναπνευστικής προστασίας τύπου».

Μάλιστα, όπως διευκρινίζει, ενώ ο κωδικός στην εξωτερική πλευρά του κουτιού παραπέμπει στις σωστές μάσκες (τύπου Ν95 – ffp2), αντίθετα ο κωδικός στο σελοφάν κάθε μάσκας μέσα στο κουτί παραπέμπει σε άλλες μάσκες μη ιατρικής χρήσης.

Όπως ανέφερε ο Π. Παπανικολάτου, «Αν η λαθροχειρία ήταν σε γνώση κάποιου αρμόδιου, αυτός πρέπει να πάει Φυλακή! Αν η λαθροχειρία δεν ήταν σε γνώση του αρμόδιου αυτός πρέπει να πάει σπίτι του με τι τις κλωτσιές ως ανίκανος γιατί δεν ζήτησε από τους ίδιους τους γιατρούς που νοσηλεύουν περιστατικά COVID19 να ελέγξουν το υλικό πριν το διανείμει αλλά βασίστηκε στις αρλούμπες του Χαρδαλιά».

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια