Άλλο ένα περιστατικό που καταδεικνύει πώς αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους στα Εξάρχεια οι άνδρες των ΜΑΤ, συνέβη πριν από λίγο. Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος του Newsit, ο οποίος τραβούσε πλάνα από απρόκλητες επιθέσεις τους σε κόσμο στην περιοχή, δέχτηκε και ο ίδιος επίθεση ώστε να σταματήσει την λήψη. Τον χτύπησαν, τον έσπρωξαν και του έριξαν το κινητό κάτω.

Λίγο αργότερα, ο δημοσιογράφος προχώρησε σε δημόσια καταγγελία του περιστατικού και ότι το κινητό λειτουργεί κανονικά. Στο βίντεο που έχει μάλιστα αποθηκευτεί, φαίνεται η στιγμή της επίθεσης των ΜΑΤ, ενώ ακούγεται να δηλώνει πως είναι δημοσιογράφος.  Ακούγονται επίσης κραυγές από κόσμο που χτυπούν οι αστυνομικοί. Στο τέλος του βίντεο φαίνεται επίσης προσπάθεια των αστυνομικών να καταστρέφουν το κινητό, το οποίο το ποδοπατούν.

Η καταγγελία του δημοσιογράφου

Ήμουν Εμμανουήλ Μπενάκη και Βαλτετσίου, κάποια στιγμή που έχει κάνει μια καταδρομική επίθεση η αστυνομία και χτυπά απρόκλητα κόσμο, τραβάω live με το κινητό μου τηλέφωνο για το newsit.gr, με παρατηρούν ασφαλώς ορισμένοι άνδρες των δυνάμεων των ΜΑΤ, έρχονται τρεις επάνω μου ο ένας με χτυπάει με γκλοπ στο αριστερό μου χέρι, ένας δεύτερος πέφτει επάνω μου με την ασπίδα κι ένας τρίτος χτυπάει το χέρι μου για να πέσει κάτω το κινητό μου. Μ’ έσπρωξαν, απομακρύνθηκα, ευτυχώς το κινητό είναι σε καλή κατάσταση και θέλω να πιστεύω ότι το υλικό που κατέγραφα έχει αποθηκευτεί και θα το δει ο κόσμος.

 

Το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Gepostet von NewsIt am Sonntag, 17. November 2019

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X