Για ένα περιστατικό που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας, μας ενημερώνει η εφημερίδα “Ταχυδρόμος”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ολόκληρη η τάξη και συγκεκριμένα η στ’ Δημοτικού Σχολείου παρέλαβε μάσκες χρώματος ροζ. Τα αγόρια αρνήθηκαν να τις βάλουν, τις άφησαν στο σακουλάκι και εξακολουθούν να πηγαίνουν σχολείο κάνοντας χρήση είτε της δικής τους υφασμάτινης μάσκας, είτε της αντίστοιχης μιας χρήσης.

Η παραλαβή των μασκών από κάθε σχολείο έγινε με κούτες σε κάθε μία από τις οποίες υπάρχει και διαφορετικό χρώμα. Όμως αντί να τις μοιράσουν, δόθηκε ενιαίο χρώμα σε κάθε τάξη.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρω πως το άτομο που υπογράφει το κείμενο που δημοσιεύτηκε στον Ταχυδρόμο, συμμερίζεται πλήρως την αντίδραση των παιδιών κάνοντας λόγο για “δυσάρεστη έκπληξη” για “αδικημένα αγόρια” αναφέροντας μάλιστα ότι το “ροζ είναι μια χαρά για τα κορίτσια”. 

Υ.Γ. Θα πρότεινα να βρεθεί κάποιος/α να μιλήσει στα παιδιά αυτά (αλλά και στο άτομο που υπογράφει το κείμενο) για να εξηγήσει πως “τα χρώματα δεν έχουν φύλο και ότι ο σεξισμός έχει πολλά πρόσωπα)”.

 

Πηγή: Antivirus

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια