«Πριν από πολύ καιρό σε έναν γαλαξιά πολύ πολύ μακρινό…» και συγκεκριμένα πριν από 40 χρόνια, κάνει πρεμιέρα η πρώτη ταινία της διαγαλαξιακής κινηματογραφικής σειράς του Star Warw, ελληνιστί του Πολέμου των Άστρων.

Μπορεί στις 25 Μαΐου 1977 να έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στους κινηματογράφος της Αμερικής το τέταρτο επεισόδιο και η πρώτη ταινία της σειράς που θα μείνει στην ιστορία, με τους εκατομμύρια φανς  σήμερα να περιμένουν με αγωνία το όγδοο επεισόδιο τον Δεκέμβρη του 2017, ωστόσο η 4η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η επίσημη Ημέρα Star Wars.

Πώς προέκυψε όμως αυτή η μέρα; Φαίνεται πως η ημέρα βασίζεται στη φράση «May the Fourth», η οποία αποτελεί λογοπαίγνιο της γνωστής φράσης της ταινίας “May the Force be with you”. Ο θρύλος -που αναγνωρίζεται και από τη Lucasfilm- θέλει την φράση να χρησιμοποιείται στις 4 Μαΐου 1979, την ημέρα που η Θάτσερ ανέλαβε καθήκοντα ως πρωθυπουργός.

 

 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X