Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον Μάη του ’68. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και ο κινηματογράφος Άστορ αναβιώνουν τα γεγονότα μέσα από τη μεγάλη οθόνη. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι να τελειώσει ο Μάιος θα προβληθούν ντοκιμαντέρ αλλά και ταινίες εμπνευσμένες από την ιστορική αυτή περίοδο στο φουαγιέ του κινηματογράφου Άστορ με αγγλικούς υπότιτλους.

Ο Μάης του ’68 παραμένει το κοινωνικό κίνημα που σημάδεψε την ιστορία της Γαλλίας στον 20ο αιώνα, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για κοινωνικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα των προβολών

4/5 Ντοκιμαντέρ Μάης ’68 (Μέρος Α’) /Documentaires Mai 68 (Partie 1): 105 min
5/5 Πεθαίνοντας στα 30, του Ρομέν Γκουπίλ / Mourir a 30 ans – Romain Goupil: 97 min

11/5 Ντοκιμαντέρ Μάης ’68 (Μέρος Β’) / Documentaires Mai 68 (Partie 2): 82 min
12/5 Ο Μιλου τον Μάη, του Λουί Μαλ / Milou en Mai – Louis Malle: 107 min

18/5 Ο Βυθός του αέρα είναι κόκκινος, του Κρις Μαρκέρ / Le fond de l’air est rouge – Chris Marker :180 min
19/5 Όλοι στο Λαρζακ, του Κριστιάν Ρουάντ / Tous au larzac – Christian Rouaud : 120min

25/5 Ο Βυθός του αέρα είναι κόκκινος: Η δεκαετία του ’60, του Κρις Μαρκέρ /Le fond de l’air est rouge – Les Sixties 5 films des années 60/70 – Chris Marker: 144 min
26/5 Η Φαντασία στην εξουσία, του Κριστιάν Ρουάντ /Les Lip, l’imagination au pouvoir – Christian Rouaud: 120 min

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X