Μετά τα μαζικά σχόλια χρηστών των social media στη σελίδα-προφίλ της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Facebook για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, χρήστες άρχισαν να γράφουν σχόλια και στη σελίδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γράφοντας σχόλια στη σελίδα του πρωθυπουργού στο Facebook, χιλιάδες χρήστες ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει άμεσα για να σωθεί η ζωή του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, και να τον μεταφέρουν στις φυλακές Κορυδαλλού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι στην φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. Όχι για να πεθάνει επειδή του αρνούνται νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, εκτός αν στην Ελλάδα, την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν γίνονται σεβαστά και ισχύει η θανατική ποινή. Ας μην γίνει το κράτος εκδικητικό και η Ελλάδα η πρώτη χώρα εδώ και δεκαετίες που θα δολοφονήσει κρατούμενο» σημειώνει χαρακτηριστικά χρήστης του Facebook.

Άλλος χρήστης γράφει: « Κυριε Πρωθυπουργέ, έχω μια κόρη στην ηλικία των τεσσάρων ετών. Προσπαθώ να της μάθω στην πράξη, βασικές έννοιες και αρχές όπως η δημοκρατία, η ισονομία , της μιλώ για ανθρώπινα δικαιώματα κράτος πρόνοιας και αξίες, προσπαθούμε μαζί να φτιάξουμε έναν κόσμο λιγο καλύτερο, χτίζοντας με αξιοπρέπεια και κόπο την κάθε μας ημέρα. Δεν ξέρω ,και δεν μπορώ να φανταστώ πως θα της περιγράψω ότι το Ελληνικό κράτος οδήγησε σε θάνατο έναν απεργό πείνας και δίψας, ο οποίος διεκδίκησε με τον τρόπο αυτό, τα νόμιμα δικαιώματα του. Κύριε Πρωθυπουργέ, να γίνει το αυτονόητο: κανένας νεκρός από απεργία πείνας και δίψας στην Ελλάδα».

Τα σχόλια μέχρι λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα είχαν ξεπεράσει τις 3000.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια