Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τα γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν μετά την βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα αλλά και ενάντια στο «λουκέτο» που επέβαλλε η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου ενόψει της επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι φοιτητές έδωσαν ραντεβού στις 12:00 στα Προπύλαια, από όπου άρχισαν την πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα να σταματήσει η αστυνομοκρατία στα ιδρύματα και να αποσυρθούν οι κατηγορίες για τους δύο συλληφθέντες φοιτητές.

Παράλληλα διαμαρτύρονται για το νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ που σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (μείωση εισακτέων, διαγραφές φοιτητών κ.ά.), αλλά και για την κατάργηση του ασύλου.

«Κεραμέως άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει», «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ χτυπούν τους φοιτητές και δίνουν το άσυλο στις πολυεθνικές», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε υποτάσσεται ούτε προσκυνά», «Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», «Ζει, ζει, ο Τεμπονέρας ζει» και «καρφί και πρόκα σε κάθε Καλαμπόκα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, oμάδα αγνώστων επιτέθηκε σε τρεις φωτορεπόρτερ στο ύψος της Βουλής χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από αυτούς.

Φωτογραφικό ρεπορτάζ και βίντεο: Χρύσα Βαϊνανίδη

Έξω από το Πανεπιστήμιο η πορεία

Μεγάλη συγκέντρωση η σημερινή – Live εικόνα έξω από το Πανεπιστήμιο

Gepostet von alfavita am Donnerstag, 14. November 2019

Φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας – Live εικόνα

"Ζει ζει ο Τεμπονέρας ζει" – Live εικόνα από την φοιτητική πορεία σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Gepostet von alfavita am Donnerstag, 14. November 2019

 

Gepostet von alfavita am Donnerstag, 14. November 2019

Gepostet von alfavita am Donnerstag, 14. November 2019

 

*Με πληροφορίες από Εφ.Συν. και alfavita.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια