Φωτογραφία του στην οποία φαίνεται να φοράει μάσκα για την προστασία από τον κορωνοϊό ανήρτησε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας εμμέσως «πατριωτική» την κίνηση- μια ξεκάθαρη μεταστροφή του αμερικανού προέδρου από την μέχρι πρότινος άρνησή του για μάσκα προστασίας δημοσίως.

«Είμαστε ενωμένοι στην προσπάθειά μας να νικήσουμε τον αόρατο ιό της Κίνας και πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι πατριωτικό να φοράτε μάσκα προσώπου όταν δεν μπορείτε να απομακρυνθείτε κοινωνικά. Δεν υπάρχει κανένας πιο πατριώτης από εμένα, ο αγαπημένος σας Πρόεδρος!», έγραψε ο Τραμπ την Δευτέρα, σχεδόν τρεις μήνες αφότου τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνέστησαν την χρήση μάσκας.

Η φωτογραφία φαίνεται να απεικονίζει τον Τραμπ να φορά μάσκα με την προεδρική σφραγίδα στη διάρκεια επίσκεψης στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, νωρίτερα μες στο μήνα – η πρώτη και μοναδική φορά που εμφανίστηκε με μάσκα δημοσίως, έχοντας απορρίψει επανειλημμένα τη χρήση της εν μέσω πανδημίας.

Η απόφαση να αλλάξει τακτική φέρεται να ήταν αποτέλεσμα των αριθμών των δημοσκοπήσεων, που κατακρημνίζονται, σχολίασε πηγή από το περιβάλλον του προέδρου, μιλώντας στο CNN.

Η χρήση μάσκας έχει διχάσει τους Αμερικανούς, με τους μισούς να αντιτίθενται στην υποχρεωτική χρήση της, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο αντιβαίνει το σύνταγμα, ανάμεσά τους και ο Ντόναλντ Τραμπ, και τους υπόλοιπους να ασκούν πιέσεις για να φοριέται σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια