Η Εκκλησία βάζει πλάτη σε ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό πως υπάρχουν ελλείψεις σε σύρριγες στα νοσοκομεία μας, παρά τη «θωράκιση» Κικίλια, γεγονός που οδηγεί σε καθυστέρηση του χρονοδιαγράμματος των εμβολιασμών. Πολλές ενορίες της χώρας προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν και φαίνεται πως είναι θέμα ημερών να λυθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενορίες από όλη την Ελλάδα απέστειλαν αίτημα στην Ιερά Σύνοδο να ενημερώσει την Πολιτεία πως οι πιστοί που λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία με μία Λαβίδα (την Αγία Λαβίδα) προτίθενται να εμβολιαστούν με μία και μόνο σύριγγα. Τη σύριγγα της ενορίας τους.

Προϋπόθεση ασφαλώς αποτελεί να έχει προηγηθεί αγιασμός της συγκεριμένης σύριγγας, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους. Τις σύριγγες θα ευλογήσουν οι Μητροπολίτες σε κάθε περιφέρεια της χώρας και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν ο εμβολιασμοί.

Από την Αγία Λαβίδα στην Αγία Σύριγγα και το πρόβλημα λύθηκε. Οι σύριγγες θα φτάσουν για όλους και το κράτος δεν χρειάζεται να τρέχει και να χρεώνεται για να αγοράσει καινούριες.

Κλείνουν έτσι και τα στόματα των βλάσφημων που κατηγορούν την Εκκλησία μας για αντικοινωνική συμπεριφορά.

Επίσης, η Εκκλησία μας που πάντα φροντίζει για το κοινό καλό, θα προσφέρει τους ναούς της ώστε να στηθούν εμβολιαστικά κέντρα και θα κάνει επίσης εμβολιασμούς αστυνομικών μέσα σε περιπολικά, μετά τους αγιασμούς που στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Θεοφάνεια.

* Η Σαλαμάνδρα και στο Facebook

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια