Ανεγκέφαλοι οπαδοί βεβήλωσαν το γκράφιτι του επιθετικού της Μάνστεστερ Γιουναίτεντ, Ράσφορντ, που βρίσκεται στην περιοχή που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο νεαρός άσος, γράφοντας ρατσιστικά σχόλια, μετά την ήττα της Αγγλίας στο Euro από την Ιταλία. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής ήταν ένας από αυτούς που έχασαν το πέναλτι στον τελικό. Μετά από αυτή την άτυχη στιγμή, ο επιθετικός των «κόκκινων διαβόλων», μαζί με τους Σάκα και Σάντσο δέχθηκαν ρατσιστικές επιθέσεις μέσω social media. Κάποιοι το προχώρησαν ακόμα παραπέρα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο γκράφιτι είχε γίνει για να τον τιμήσουν για όλα αυτά που έχει προσφέρει τόσο στην κοινότητά τους όσο και στα παιδιά που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση! Ευτυχώς ο περισσότερος κόσμος όχι μόνο αντιστάθηκε αλλά γέμισε το γκράφιτι του Ράσφορντ με χιλιάδες μηνύματα αγάπης που κάλυψαν τα ρατσιστικά σχόλια μέχρι το γκράφιτι να αποκατασταθεί και πάλι. Η κοινότητα μίλησε, η αγάπη μίλησε, το μίσος κάποιων χάθηκε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια