Με σκόρδα και πανό ενάντια στα αιολικά υποδέχονται αυτή την ώρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Τήνο μέλη του κινήματος κατά των ανεμογεννητριών.

Η επίσκεψη του του πρωθυπουργού για το τριήμερο, έρχεται λίγες ημέρες μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις των τηνιακών ενάντια στις ανεμογεννήτριες, η εγκατάσταση των οποίων θα προκαλέσει σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον τόπο τους.

Οι τηνιακοί υπενθυμίζουν τις περυσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωνε τον Δεκέμβρη του 2019 ότι δεν μπορούσε να φανταστεί “μεγάλες εγκαταστάσεις αιολικών που να μην έχουνε τελικά με κάποιο τρόπο την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας”. Λίγους, ωστόσο, μήνες μετά οι κάτοικοι που επιχείρησαν να εμποδίσουν τη συνέχιση του έργου στην περιοχή Πράσα έπεσαν θύματα της αστυνομικής βίας.

"Δεν μπορώ να φανταστώ μεγάλες εγκαταστάσεις αιολικών που να μην έχουνε τελικά με κάποιο τρόπο την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, δεν θα λειτουργήσει"Κυριάκος Μητσοτάκης, Δεκέμβριος 2019

Gepostet von Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών am Freitag, 5. Juni 2020

 

Όπως καταγγέλλεται επίσης από μέλος του κινήματος που συμμετέχει στη διαμαρτυρία στο λιμάνι “oι λιμενικοί τους απαγόρευσαν την είσοδο εντός του λιμανιού και τους πήραν και τα στοιχεία”. “Το δικαίωμα στην ειρηνική διαδήλωση δεν επιτρέπεται;” αναρωτιέται.

Οι κάτοικοι της Τήνου ζητούν να σταματήσουν άμεσα τα έργα στο νησί τους και να έχουν λόγο στα σχέδια που αφορούν το μέλλον του τόπους τους. Δηλώνουν ομόφωνα ότι απορρίπτουν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, ωστόσο εμφανίζονται απόλυτα πρόθυμοι να κάτσουν να συζητήσουν για άλλες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που θα λύνουν το ζήτημα της ηλεκτροδότησης και δεν θα βλάπτουν το περιβάλλον.

Το ρεπορτάζ από την τελευταία κινητοποίηση στην Τήνο την περασμένη Κυριακή

Τήνος: Νέo μεγάλο “όχι” στις ανεμογεννήτριες με μαζική κινητοποίηση [PHOTOS+VIDEO]