Πριν λίγο καιρό ο Δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης κλείνοντας την αγόρευση του και απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο της δίκης, είπε τη γνωστή σε όλους μας φράση:

“Εσείς κ. Πρόεδρε, με ποιόν είστε. Με τις μέλισσες ή με τους λύκους;”

Μια φράση, που μέσα της κλείνει όλη την αλήθεια για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και για τους κόσμους μας…

Σήμερα,και λίγο καιρό πριν το τέλος της δίκης που όλοι μας το περιμένουμε με αγωνία, ο κόσμος των μελισσών μας χρειάζεται ξανά όλους και όλες, καθώς σήμερα έγινε γνωστή η νέα πρωτοβουλία “Δεν είναι αθώοι”, μία πρωτοβουλία από διαφορετικούς κοινωνικούς, επαγγελματικούς και κινηματικούς χώρους, που έχει σαν σκοπό την συγκέντρωση υπογραφών, για να ασκηθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κείμενο, η μέγιστη δυνατή πίεση για την πλήρη ανατροπή της αθωωτικής -κατ ουσία- πρότασης της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου…

Την πρώτη δημοσίευση του κειμένου, συνοδεύουν 940 υπογραφές (που όλο και αυξάνονται) ανθρώπων απ’όλους τους χώρους. Πρώτοι απ’ όλους υπογραφούν οι γονείς και η αδερφή του Παύλου Φυσσα,αλλά και ο Πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι υπογραφές γνωστών καλλιτεχνών και ανθρώπων του πολιτισμού, δημοσιογράφων, φοιτητών, καθηγητών, ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, μαθητών ραδιοφωνικών παραγωγών, αρθρογράφων και ανθρώπων απ’όλους τους χώρους, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Σήμερα ο κόσμος των μελισσών έχει ανάγκη την δίκη μας υπογραφή, για να σταθούμε ξανά απέναντι στους λύκους του νεοναζισμού, αλλά και σε όλους όσους προσπαθούν, με τον όποιο τρόπο, να ξεπλύνουν το αίμα των θυμάτων της Χρυσής Αυγής από τα χέρια των φυσικών και ηθικών αυτουργών τόσων και τόσων εγκλημάτων.

Όσοι λοιπόν θέλετε μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και απλά να στείλετε ένα email στην διεύθυνση deneinaiathooi@yahoo.com με το όνομα και το επίθετο σας και μόνο την επαγγελματική σας ιδιότητα. Με αυτό τον τρόπο να συμβάλλετε κι εσείς σε αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία.

https://www.facebook.com/103551507921081/posts/114348800174685/?app=fbl

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια