Μετά από 4 τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ΕΟΔΥ ασθενούς με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε κορωνοϊό και βεβαρημένο ιστορικό υγείας, και με τις οδηγίες του «ειδικού» να περιορίζονται στο «μένουμε σπίτι και πλένουμε χέρια», ο 38χρονος αναγκάστηκε να κάνει τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο όπου βγήκε θετικός στον ιό όπως και η σύζυγός του. Όταν ενημέρωσε σχετικά τον ΕΟΔΥ και ζήτησε να μιλήσει με γιατρό, η ίδια χαρακτήρισε τις προηγούμενες οδηγίες που του δόθηκαν “εγκληματικές που χρήζουν καταγγελίας”. Το γεγονός κατήγγειλε Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα η μητέρα του 38χρονου, η φαρμακοποιός Κική Καρυδάκη.

Όσα κατήγγειλε η κ. Καρυδάκη για την αντιμετώπιση που είχε ο γιος της από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ:

«Έως χθες ο γιος μου ήταν αδήλωτο κρούσμα. Στις 17 Μαρτίου εκδηλώθηκαν τα πρώτα συμπτώματα, δέκατα, ξερόβηχας συνεχής χωρίς να μπορεί να πάρει ανάσα, απώλεια γεύσης και όσφρησης. Κάλεσε τον ΕΟΔΥ ανέφερε τα συμπτώματα αλλά και ότι πέρυσι το καλοκαίρι είχε νοσηλευθεί στο Ιπποκράτειο με κολπική μαρμαρυγή. Του είπαν «πλένουμε χεράκια και μένουμε σπίτι». Κάλεσε άλλες δύο φορές και του έλεγαν τα ίδια, να τηρεί τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και να μένει σπίτι. Κάποια στιγμή κάλεσα κι εγώ στον ΕΟΔΥ. Άκουσα στην άλλη άκρη να μου λέει ένας ευγενικός νέος:
«Γιάννης, πώς μπορώ να σας εξυπηρετήσω»;
«Είστε υγειονομικός»; ρώτησα
«Όχι, είμαι στη συμβουλευτική ομάδα, μας έχουν κάνει σεμινάριο» μου απάντησε
«Δώστε μου έναν γιατρό να μιλήσω» ζήτησα, αλλά δεν μου έδωσαν.
Χθες ο γιος μου πήγε σε ιδιώτη κι έκανε το τεστ. Βγήκε θετικός ο ίδιος και η γυναίκα του. Αμέσως μετά επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και είπε ότι είναι θετικός. Η ίδια η γιατρός του ΕΟΔΥ που μίλησε μετά, του είπε ότι η προηγούμενη αντιμετώπισή του από το τηλ. κέντρο του Οργανισμού ήταν εγκληματική και χρήζει καταγγελίας.
Τόσο καιρό μας έλεγαν να ‘μείνει σπίτι, να πλένει χεράκια και να απευθυνθεί στον οικογενειακό μας γιατρό’. Ποιόν οικογενειακό γιατρό αυτόν που κατήργησε αυτή η κυβέρνηση; Γιατί δεν κάνουν τεστ στον πληθυσμό όταν το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ανακοίνωσε ότι μπορεί να κάνει 1.000 τεστ την ημέρα και μας δίνουν οδηγία να μην φοράμε μάσκα ενώ δεν ξέρουμε αν είμαστε θετικοί και μπορεί να διασπείρουμε τη νόσο. Πρέπει να διεκδικήσουμε να γίνονται μαζικά τεστ. Εμείς μπορούσαμε να πληρώσουμε τα 125 ευρώ σε ιδιώτη (προπληρώνονται), ενώ τα άλλα 180 τα πληρώνει το κράτος από τα 30 εκατομμύρια που έδωσε στις ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια. Άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια