Την αποκοπή των δύο τελευταίων ορόφων του πολυώροφου ξενοδοχείου της οδού Φαλήρου, κάτω από την Ακρόπολη, αποφάσισε ομόφωνα χθες βράδυ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Η απόφαση ακολουθεί εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2019 που είχε κρίνει άκυρη την οικοδομική του άδεια.

Στη γνωμοδότηση του ΚΑΣ δεν αναφέρεται αριθμός ορόφων παρά μόνο το ενδεδειγμένο ύψος του κτηρίου που συνολικά πρέπει να φτάνει τα 27 μέτρα (24 μέτρα ύψος και 3 μέτρα οι απολήξεις), αντί των 33 μ. που είναι το σημερινό του ύψος. Ωστόσο με βάση τους αριθμούς, πρέπει να γκρεμιστούν δύο από τους δέκα ορόφους του ξενοδοχείου και μαζί οι κατασκευές της ταράτσας.

Τα μέλη του ΚΑΣ κατέληξαν στη γνωμοδότηση λαμβάνοντας υπόψη το ύψος διπλανού κτηρίου, ωστόσο αρχικά υπήρχαν διαφοροποιήσεις μεταξύ τους.

Πριν τη χθεσινή συνεδρίαση-τηλεδιάσκεψη του ΚΑΣ ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζήτησε την αναβολή της συζήτησης. Οι κάτοικοι της περιοχής σε παράστασή τους μέσω υπομνήματος ζήτησαν να τηρηθεί η απόφαση του ΣτΕ και να αποκατασταθούν τα νόμιμα ύψη της περιοχής Μακρυγιάννη και στο συγκεκριμένο κτίριο, τα οποία δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 21 μέτρα όπως προβλέπει η νομολογία του ΣτΕ.

Πάντως αναμένεται νέα απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, που θα ξεκαθαρίζει απόλυτα όλα τα ζητήματα σχετικά με τα ύψη των κτιρίων στην περιοχή του Μακρυγιάννη, η οποία σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ενδέχεται να καθιστά ανεπίκαιρη τη χθεσινή γνωμοδότηση.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια