του Αντώνη Ρέλλα

Το Σάββατο το βράδυ συνομιλούσα με την φίλη μου την Ευανθία στο messenger.
Κάποια στιγμή με ρώτησε για το σποτ της Πολιτικής Προστασίας.
Τι λέει και έχει προκαλέσει τόσο χαμό;
Η Evanthia Plachoura είναι κωφή ηθοποιός και γνωριζόμαστε από την εποχή που ήμουν συνεργάτης του θεάτρου Κωφών Ελλάδος.
Συζητήσαμε για το περιεχόμενο του σποτ και το άκρως σεξιστικό του ύφος.

Η ίδια όπως και χιλιάδες άλλες/οι κωφές/οι ΔΕΝ έχουν άποψη για το σεξιστικό περιεχόμενο του σποτ της πολιτικής προστασίας διότι ΔΕΝ ήταν προσβάσιμο.

Εκτός λοιπόν από το σεξιστικό του περιεχόμενο απέκλειε μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα από την ισότιμη παρακολούθηση του.

Γιατί δεν το παρατήρησε καμία και κανένας;
Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε όλες τις μορφές καταπίεσης;

Η Πολιτική Προστασία απέσυρε το σεξιστικό σποτ και αναφέρει στο δελτίο τύπου: « Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το ΣΥΝΟΛΟ της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ».

Το «άλλο σποτ» για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας είναι και αυτό μη προσβάσιμο, άρα δεν υπηρετεί το σκοπό του στο ΣΥΝΟΛΟ της κοινωνίας.

Η εξιδανίκευση της κανονικότητας συνεχίζεται μέσα από το «Μένουμε Ασφαλείς, Βγαίνουμε Νικητές» δίχως Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και υπότιτλους για κωφές/ους και βαρήκοους/ες.

Θα αντιδράσεις;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια