Γράφει η Βίκυ Α.

«Μένουμε σπίτι»….Καλημέρα σας.

«Σχολαστικά πλένω τα χέρια μου» και τα απολυμαίνω, έχουν ανοίξει απ’ το πολύ αντισηπτικό, βάζω επουλωτική κρέμα και κάθομαι στο λαπ τοπ να γράψω τις σκέψεις μου, σκέψεις πολλές, πολλές σκέψεις σήμερα. Τα δάχτυλα μου γλιστράνε στα πλήκτρα, το παρατάω.

Βγαίνω βόλτα, εδώ κοντά μέχρι το μπαλκόνι,

«Είναι άνοιξη πια. Δεν χωράει η πίκρα μέσα στο φως» μου ‘ρχεται στο μυαλό ο στίχος του Ρίτσου.  Μα ποια Άνοιξη; Τρομαγμένη κι αυτή, δεν έρχεται, «μένει σπίτι».

Ψιλόβροχο και κρύο, πόσες μέρες τώρα, αγναντεύω πέρα μέχρι τον ορίζοντα, ευτυχώς εκεί δεν έχουν μπει ακόμα όρια. Απόλυτη σιωπή τριγύρω, μόνο τα  σύννεφα ταξιδεύουν ελεύθερα, αυτά δεν χρειάζονται «άδεια μετακίνησης».

Ανοίγω τις πόρτες και τα παράθυρα «Ο χώρος πρέπει ν’ αερίζεται καλά», βάζω το ραδιόφωνο , Pink floyd και Time, λέει ο εκφωνητής …ticking away the moments that make up a dull day…το ανοίγω τέρμα. Απ’ το απέναντι μπαλκόνι κάποιος μου φωνάζει:

-χαμήλωσε το, είναι ώρα κοινής ησυχίας. Γελάω

-όλες οι ώρες είναι ώρες κοινής ησυχίας κύριε, του απαντώ

Κλείνω το ραδιόφωνο και η ματιά μου πέφτει στην τριανταφυλλιά, άνθισε! μα πότε;  Δίπλα ακριβώς στην ρίζα της, δυο περιστέρια έχουν φτιάξει φωλιά, θα ‘χουμε γεννητούρια, σκέφτομαι. Ενοχλούνται απ’ την παρουσία μου όμως, ξεσυνήθισαν τους ανθρώπους φαίνεται  και τρομαγμένα πετάνε μακριά, ελεύθερα…

Βγαίνω απότομα απ’ τις σκέψεις μου, το σκυλάκι μου το κανίς τρίβεται στα πόδια μου και  αφήνει το λουρί μπροστά μου

«έλα, είναι ώρα να σε πάω βόλτα»…μου λέει;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια