Γράφει ο Σπύρος Δαπέργολας

Μερικά πράγματα για τους βιασμούς φασιστών στις φυλακές:

1. Σταματήστε να βλέπετε αμερικάνικα σήριαλ. Στις Ελληνικές φυλακές γενικά βιασμοί δεν παίζουν, ούτε καν σε βιαστές. Πολύ ξύλο παίζει κι αν συμβεί βιασμός θα είναι κανονικός, όχι τιμωρητικός, σε κάνα τρανς ή ανοιχτά gay άτομο που βρέθηκε την λάθος στιγμή στο λάθος κελί – και με τον όρο ότι δεν έχει φουσκωτό γκόμενο.

2. Αν θέλετε να βιάζουν οι κρατούμενοι όποιον θεωρούν εκείνοι εγκληματία μην είστε σίγουροι ότι θα γλιτώσει ο πωπός σας αν περάσετε την μεγάλη πόρτα.

3. Η εκτέλεση μπορεί να είναι εργαλείο απονομής δικαίου. Ο βιασμός δεν μπορεί να είναι εργαλείο απονομής δικαίου. Ούτε ο ακρωτηριασμός. Ούτε τα βασανιστήρια. Όσοι βλέπουν έτσι την δικαιοσύνη υπάρχει και η σαρία που έχεις την ελπίδα να σώσεις και την ψυχή σου. Αμα είσαι αναρχικός δικαιοσύνη δεν είναι ούτε η φυλακή…

4. Οι φασίστες μέσα δεν θα είναι με τους κρατούμενους, θα είναι σε χωριστά κελιά. Αν ήταν με τους κρατούμενους το πιθανότερο ήταν ότι θα έπιαναν κολεγιές με τους μπράβους και θα την πέρναγαν ζάχαρη. Μετά από 30 χρόνια που αναρχικοί μπαινοβγαίνουν φυλακές θα έπρεπε να είχαμε ξεπεράσει τον ρομαντισμό της εφηβείας μας για τους ποινικούς.

5. Δεν έχουμε διατυπώσει το δικαιικό μας συστημα και πλατσουρίζουμε στα σκατά της αστικής δικαιοσύνης. Να θυμόμαστε όμως ότι όλα αυτά, από τον αντιτρομοκρατικό νόμο έως τους επαπειλούμενους βιασμούς υπάρχουν για να καταστείλουν τον λαό και τους επαναστάτες στους κόλπους του. Αν τώρα έκατσε η κέντα και την πλήρωσαν φασίστες είναι απλά μια τυχαία ανωμαλία στην αστικοδημοκρατική κανονικότητα.

6. Τέλος το να κάνουμε αχταρμά τα προτάγματα, ειδικά να κάνουμε πλαστελίνη τον αντισεξισμό είναι τουλάχιστον γελοιότητα. Ο βιασμός είναι πράξη έμφυλης εξουσίας και υποταγής. Σκεφτείτε λιγουλάκι πριν αποφασίσετε να βάλετε τους φασίστες στην θέση «της καριόλας που της άξιζε». Το μόνο που χωρίζει την φυλακή από τον έξω κόσμο είναι μια σειρά από σίδερα και ένοπλους φρουρούς. Ότι υποστηρίζεις για μέσα το υποστηρίζεις και για έξω και δικαιολογίες δεν χωράνε.

Σοβαρευτείτε επιτέλους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X