Την άμεση απαγόρευση των όπλων εφόδου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην ιστορία της χώρας.    Κατά την επίθεση, που σημειώθηκε στη Νέα Σκοτία, ένοπλος σκότωσε 22 άτομα. O Τριντό έκανε λόγο για «1500 μοντέλα όπλων και τις παραλλαγές τους».    «Δεν χρειάζεσαι ένα AR-15 για να σκοτώσεις ένα ελάφι», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Καναδά.

«Πλέον είναι παράνομη η αγορά, μεταφορά, εισαγωγή και χρήση στρατιωτικού τύπου όπλων εφόδου σε αυτή τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο ένοπλος είχε στην κατοχή του αρκετά ημι-αυτόματα πιστόλια και τουλάχιστον δύο ημι-αυτόματα όπλα. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ένα από αυτά ως «στρατιωτικού τύπου».

«Αυτά τα όπλα σχεδιάστηκαν για έναν και μόνο σκοπό, για να σκοτώσουν τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων στο συντομότερο χρονικό διάστημα», είπε ο Τριντό συμπληρώνοντας πως δεν έχουν καμία θέση στον Καναδά. Παράλληλα διευκρίνισε πως η απαγόρευση ισχύει αμέσως, ωστόσο έκανε λόγο για «κάποια μορφή αποζημίωσης στους κατόχους» ενώ θα επιτρέπεται να εξαχθούν και να πωληθούν μετά από σχετική αδειοδότηση.

Πληροφορίες: www.lifo.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια