Το καλό νέο μεταφέρει το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, ο οποίος χθες (Τρίτη 19/5/20) γνωστοποίησε την απεργία πείνας του Αμπού Αρά Χαρούν ο οποίος κρατείται στις στις φυλακές Γρεβενών και διεκδικούσε (όπως και ο Β. Δημάκης) το αυτονόητο, να του δοθεί χώρος και χρόνος για τις σπουδές του.

Σύμφωνα με τον Π. Λάμπρου, η καλή είδηση συνοδεύτηκε, όμως, με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αφού γνωστοποιεί τη λήξη της απεργίας πείνας, υποστηρίζει ότι το στέλεχος το ΣΥΡΙΖΑ είπε χυες τη “μισή” αλήθεια. Για να αποδείξει ότι έτσι είναι αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι η φυλακή δεν γνώριζε το αίτημα του Αμπού και πως μόλις το πληροφορήθηκε τον κάλεσε σε ακρόαση και το θέμα λύθηκε αμέσως.

«Μπράβο, λοιπόν, που το θέμα λύθηκε χωρίς να κινδυνέψει ο άνθρωπος -εμάς αυτό μας ενδιαφέρει-, αλλά το υπουργείο δεν λέει την αλήθεια», σχολιάζει ο Π. Λάμπρου και εξηγεί:

«Και δεν λέει την αλήθεια καθώς υπάρχει έγγραφο της σχολής που φοιτά ο Αμπού Αρά Χαρούν με ημερομηνία 30 Απριλίου. Με την επιστολή αυτή ενημερώνεται η διεύθυνση της φυλακής απολύτως. Να έκανε και δύο ημέρες να φτάσει η επιστολή; Να έκανε τρεις, τέσσερις, πέντε; Πάμε στις 5 Μαϊου. Δεν θέλετε στις 5; Να πάμε στις 6; Άντε και στις 7. Στις 18 αρχίζει την απεργία πείνας… Τι ακριβώς δεν ήξερε, λοιπόν, η διεύθυνση της φυλακής Γρεβενών; Ασφαλώς δεν γνώριζε ότι το θέμα θα γνωστοποιηθεί και ότι υπήρχε η πιθανότητα να πάρει παρόμοιες διαστάσεις με αυτή του Βασίλη Δημάκη. Αυτό, ναι.

Ελάχιστη σημασία έχει αν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ασχολήθηκε με την… αφεντιά μου. Σημασία έχει ότι το ζήτημα μάλλον λύθηκε και λέω μάλλον καθώς τις επόμενες ημέρες ο συγκεκριμένος κρατούμενος θα χρειαστεί να πάρει εκπαιδευτικές άδειες για να συμμετάσχει στα εργαστήρια, όπως εύλογα ζητάει η σχολή του. Για να δούμε….
Α και μια απλή, απλούστατη επισήμανση και ερώτηση. Η σχολή του Αμπού είναι στην Πελοπόννησο και ο ίδιος είναι κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών. Γιατί ο Αμπού κρατείται σε μια τόσο απομακρυσμένη, από τη σχολή του, φυλακή; Ε;;; Για πείτε κυρία Νικολάου;

Υγ: Μαθαίνω, λέω μαθαίνω, ότι μέχρι αυτή την ώρα ο Βασίλης Δημάκης δεν έχει συμμετάσχει σε εξ αποστάσεως μάθημα. Τη”μισή” αλήθεια λέω πάλι κύριοι και κυρίες του υπουργείου;».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια