Αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση για την επιβολή προστίμου ύψους 300 ευρώ σε γυναίκα που άφησε ένα λουλούδι στην πύλη του Πολυτεχνείου, για να τιμήσει την επέτειο της εξέγερσης.

Η γυναίκα είναι κάτοικος του κέντρου της Αθήνας και, όπως δήλωσε η ίδια, είχε στείλει μήνυμα 6 στο 13033φορούσε μάσκα και κινήθηκε ατομικά για να καταθέσει λουλούδι.

Ωστόσο, της επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με την γυναίκα λέγοντας της ότι το πρόστιμο θα πληρώσει συμβολικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, με προσωπική παρέμβαση του αρχηγού της αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη, το πρόστιμο δεν θα επιβληθεί.

Μιλώντας στο OPEN, συμπληρώνοντας πως η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί χιλιάδες ελέγχους καθημερινά για τα μέτρα έναντι του κορονοϊού, ωστόσο φροντίζει να δείχνει κατανόηση και επιείκεια σε αρκετές περιπτώσεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια