Μετά τις Μυκήνες ένας ακόμη αρχαιολογικός χώρος «μαύρισε» από το πέρασμα της φωτιάς ενώ υπέστησαν υλικές ζημιές τα στέγαστρα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Πρόκειται για το νεκροταφείο μυκηναϊκών χρόνων που βρίσκεται στις παρυφές του δημοτικού διαμερίσματος Δάφνης του δήμου Ήλιδας.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή πριν από 48 ώρες, εισήλθε εντός του αρχαιολογικού χώρου και προκάλεσε υλικές ζημιές στο σκέπαστρο.

Πηγές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας ανέφεραν ότι ο χώρος είχε καθαριστεί προσεκτικά από τα ξερόχορτα και είχε συντηρηθεί με επιμέλεια αλλά το θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς προκάλεσε το πρόβλημα.

Για μικρή φθορά, από το θερμικό φορτίο κάνει λόγο το Υπουργείο Πολιτισμού ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι επικαλείται ψευδώς την άποψη πώς η φωτιά σταμάτησε στα όρια της περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου ενώ οι φωτογραφίες – ντοκουμέντο που τράβηξε ιδιώτης δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του: «κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, από αρχαιολόγους και αρχαιοφύλακες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας στο νεκροταφείο μυκηναϊκών χρόνων στην Τ.Κ Δάφνης του Δήμου Ήλιδας, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή, σταμάτησε στα όρια της περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος λόγω και της συστηματικής αποψίλωσης που είχε γίνει την προηγούμενη περίοδο δεν υπέστη καμία φθορά.»

*Από τις Apokalypseis.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια