Να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ζήτησαν από κατοίκους του Σίδνεϊ και της Νέας Νότιας Ουαλίας, οι αρχές στην Αυστραλία, καθώς καταρρακτώδεις βροχές προκαλούν χάος στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, πλήττοντας τις ανατολικές ακτές της, σβήνοντας όμως και τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονταν από τον Νοέμβριο.

Ρεκόρ 20ετίας καταγράφηκε στο Σίδνεϊ  της Αυστραλίας, καθώς το νερό που έπεσε το Σαββατοκύριακο έφτασε μέχρι και 400 χιλιοστά, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και οι πλημμύρες άφησαν σχεδόν 100.000 σπίτια χωρίς ρεύμα και περισσότερα από 60 σχολεία έκλεισαν.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Νέας Νότιας Ουαλίας δέχθηκε περισσότερες από 2.700 κλήσεις για βοήθεια στη διάρκεια της νύχτας, με τον συνολικό αριθμό των κλήσεων να φτάνουν, από την Τετάρτη, τα 10.000.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις ενδέχεται να οδηγήσουν σε πλημμύρες που μπορεί να απειλήσουν ζωές, στις νότιες ακτές της πολιτείας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 90 χιλιομέτρων την ώρα.

Ωστόσο, χάρη στις βροχές, η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι μία από τις χειρότερες πυρκαγιές που μαίνονταν στις νότιες ακτές της πολιτείας, η Currawon, επιτέλους κατασβέστηκε. Η πυρκαγιά αυτή έκαιγε επί 74 ημέρες και έχει καταστρέψει 312 σπίτια, καθώς και σχεδόν 5.000.000 στρέμματα γης.

Άλλες 33 πυρκαγιές μαίνονται στην Νέα Νότια Ουαλία, κυρίως στις νοτιοανατολικές περιοχές, όπου κατευθύνονται οι βροχοπτώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Sydney Morning Herald

*Φωτογραφία JACQUI KIRK

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια