Πέρασαν επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που αποτέλεσε και το πιο βασικό γεγονός για να οδηγηθούν οι ναζί της Χρυσής Αυγής στο εδώλιο.

Μετά από 5,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης και μετά από συνεχόμενες συνεδριάσεις, έφτασε η ώρα της απόφασης για τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Χρειάστηκε να πεθάνει ο ΣαχαζάτΛουκμάν και ο Παύλος Φύσσας και να κινδυνεύσουν να πεθάνουν ακόμα περισσότεροι, όπως οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και εκατοντάδες ακόμα μετανάστες και μη που δέχτηκαν τις επιθέσεις και ξυλοκοπήθηκαν από τα τάγματα εφόδου τη νεοναζιστικής οργάνωσης. 69 κατηγορούμενοι  βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης με τα ηγετικά στελέχη να είναι αυτά που έδιναν την εντολή για τις επιθέσεις.

Ως μεταπτυχιακοί και μεταπτυχιακές φοιτητές και φοιτήτριες και υποψήφιοι και υποψήφιες διδάκτορες και διδακτόρισσες του ΠΜΣ Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία, καλούμε στη συγκέντρωση της Τετάρτης 7/10 και ώρα 9:00 π.μ., έξω από το Εφετείο, να σταθούμε απέναντι στις ιδέες του φασισμού και να φωνάζουμε όλοι και όλες μαζί ενάντια στο μίσος.

Δεν ξεχνάμε. Μόνη δικαίωση η καταδίκη των ναζί.

 

*Μεταπτυχιακοί και μεταπτυχιακές φοιτητές και φοιτήτριες και υποψήφιοι και υποψήφιες διδάκτορες και διδακτόρισσες του ΠΜΣ «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» του ΕΚΠΑ

 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια