Συγκέντρωση – συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιήσουν στη μία το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, όπου μαζί με φορείς και κατοίκους της περιοχής θα συγκεντρωθούν στην πύλη του νοσοκομείου προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του υπουργείου Υγείας και του Δήμου Πεντέλης να βάλουν οριστικό λουκέτο στη πτέρυγα Μπόμπολα και να την μετατρέψουν, εν μέσω πανδημίας, σε νηπιαγωγείο.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο Δήμος Πεντέλης και η Κυβέρνηση, εν όψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας μεθοδεύουν την οριστική κατάργηση και το κλείσιμο της Πτέρυγας Μπόμπολα, μιας έτοιμης δομής που μπορεί να φιλοξενήσει 80 – 100 κλίνες, να αναβαθμίσει το νοσοκομείο, να δώσει ανάσα στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στην περιοχή και σε ολόκληρη την Αττική.

Όπως αναφέρουν, πέρα από τη συνεχή απαξίωση και εγκατάλειψη του νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται χωρίς συντήρηση, υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό, το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση προχωρά σε μια νέα προσπάθεια κλεισίματος της Πτέρυγας Μπόμπολα, με όχημα μία απόφαση του ΕΦΚΑ και πρόσχημα την παραχώρηση της χρήσης της στον Δήμο Πεντέλης-Μελισσίων.

Σύμφωνα με την παράταξη «Ταξική Πορεία», συμπαραστες σε αυτή την απόπειρα είναι η Διοίκηση του Νοσοκομείου και ο Δήμος Πεντέλης που πιέζουν για την έναρξη εργασιών στο χώρο, παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων.

Τις προηγούμενες μέρες μάλιστα επιχειρήθηκε από το Δήμο στα… μουλωχτά να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ ταυτόχρονα η Διοίκηση του Νοσοκομείου απαιτούσε την παράδοση των κλειδιών του κτιρίου. Όλα αυτά στα όρια της παρανομίας, χωρίς την παραμικρή δικαιοδοσία, αφού δεν υπάρχουν αποφάσεις ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ούτε από τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας.

Ακόμη, δεν έχει υπογραφεί καμία Σύμβαση μεταξύ ΕΦΚΑ και Δήμου, ούτε έχει υπάρξει Πρωτόκολλο Παράδοσης-Παραλαβής του χώρου. Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν τουλάχιστον ως υποκριτικές τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τη δήθεν ενίσχυση του συστήματος υγείας, που όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά αντίθετα αποδεικνύεται ότι μπαίνουν μέχρι και λουκέτα σε νοσοκομεία, τονίζοντας ότι φραγμό στα αντιλαϊκά σχέδια και την ολοφάνερη απαξίωση ακόμη και των στοιχειωδών μέσων προστασίας της υγείας των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων μπορεί να βάλει μονάχα η συλλογική και οργανωμένη πάλη του λαού.

Κάτοικοι της περιοχής, σωματεία, σύλλογοι και τοπικές κινήσεις, στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου, πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ύπαρξης και λειτουργίας του Αμ. Φλέμινγκ και της Πτέρυγας Μπόμπολα, την ενίσχυση του νοσοκομείου σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό, ενάντια στα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενών της, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πηγή: tvxs

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]