Συνεχίζουν να διαδηλώνουν οι γυναίκες στο Μεξικό ενάντια στις γυναικοκτονίες, με αφορμή την δολοφονία της Ίνγκριντ Εσκαμίγια. Το πτώμα της 25χρονης γυναίκας βρέθηκε διαμελισμένο και με αρκετά όργανα του να έχουν αφαιρεθεί.

Οι γυναίκες βγήκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις του Μεξικού και την Κυριακή, σε μια χώρα που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κράτους το 2019 καταγράφηκαν 976 γυναικοκτονίες. Ένας αριθμός που σίγουρα είναι μεγαλύτερος, καθώς πολλές από αυτές τις δολοφονίες δεν καταγράφονται ως γυναικοκτονίες.

Αντίθετα, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι υπήρξαν 2.833 δολοφονίες γυναικών. Από τον συγκεκριμένο αριθμό προκύπτει ότι κάθε μέρα πεθαίνουν 10.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία του Εθνικού Συστήματος Δημόσιας Ασφάλειας, οι πέντε πολιτείες στις οποίες καταγράφονται οι περισσότερες γυναικοκτονίες είναι η Βερακρούς με 157, η Πολιτεία του Μεξικού με 122, τη Πόλη του Μεξικού με 68, η Νουέβο Λεόν με 67 και η Πουέμπλα με 58.

Ωστόσο, μέσα στο 2019, καταγράφηκαν 197.693 επείγουσες κλήσεις σχετικά με περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Η Πολιτεία του Μεξικού, το Χαλίσκο και η Πόλη του Μεξικού έχουν το μεγαλύτερο αριθμό κλήσεων.

Με πληροφορίες από nodal

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X