Η ακαδημαϊκός Aylin Sözer δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της Kemal Delbe, ο οποίος φαίνεται ότι την περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό και έπειτα της έβαλε φωτιά μέσα στο ίδιο της το σπίτι στην Κωνσταντινούπολη. Οι γείτονες προσπάθησαν να λιντσάρουν τον δράστη κατά την σύλληψή του από την αστυνομία μετά το αποτρόπαιο γεγονός. Η Sözer  δίδασκε σε Πανεπιστήμιο και είχε μιλήσει δημόσια κατά της βίας κατά των γυναικών.

Πάνω από 300 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στην Τουρκία μόνο το 2020.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια