Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται και σήμερα στο Σύνταγμα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα που διανύει την 55η ημέρα απεργία πείνας και 9η δίψας.

Ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά διαδήλωση με κατεύθυνση την Ομόνοια.

 

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης σε δήλωση του στην κάμερα της ΑΥΓΗΣ, σημειώνει «Είμαστε σήμερα εδώ προκειμένου να διαδηλώσουμε την υποστήριξη μας στα αιτήματα του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα που είναι εύλογα και δίκαια, βασίζονται στο νόμο.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να παίζει το παιγνίδι της γάτας με το ποντίκι με τον κρατούμενο, θα πρέπει να πάψει να πετάει το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη.»
Θα πρέπει, επισημαίνει παράλληλα, οι θεσμικοί φορείς να νίπτουν τας χείρας τους και επιτέλους να παρθεί μία πολιτική απόφαση προκειμένου να δικαιωθούν τα αιτήματα του κρατούμενου και να σταματήσει την απεργία πείνας.
Αυτή τη στιγμή το κρίσιμο είναι σωθεί η ζωή και στη συνέχεια να συζητήσουμε όλα τα υπόλοιπα, καταλήγει ο Θανάσης Καμπαγιάννης.

Σε δήλωση του φοιτητής του Συλλόγου Μεταλλειολόγων  σημειώνει ότι ο Φοιτητικός τους Σύλλογος μαζί με άλλους και συλλογικούς φορείς συμμετέχουν στην συγκέντρωση για να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα που ζητά τη δίκαιη μεταχείριση, όπως όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι.

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως τονίζει, έχει φτάσει στο απροχώρητο επίπεδο. Από τους ξυλοδαρμούς σε υγειονομικούς, σε φοιτητές, και καταστολή σε όλα τα μέτωπα, και τον αυταρχισμό απέναντι στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος.

Δεν γίνεται άλλο να ζούμε σε μια κοινωνία όπου αντί των υγειονομικών μέτρων δεχόμαστε κατασταλτικά μέτρα και αυταρχισμό, κι αυτό είναι κάτι που μόνο η πάλη του λαού στου πράξη μπορεί να το σπάσει.
Θάμαστε συνέχεια στο δρόμο μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα του Δημ. Κουφοντίνα και να ανατραπεί ο αυταρχικός της κυβέρνησης της ΝΔ»

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια