Στις 12 Ιουλίου, η Fatma Altinmakas, μια νεαρή Κούρδισσα μητέρα έξι παιδιών πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Μαλαζγίρτ στην Τουρκία για να καταγγείλει τον αδερφό του συζύγου της, Sinan Altinmakas, ο οποίος επί τρεις μήνες τη βίαζε, ενώ απειλούσε ότι θα σκοτώσει τα παιδιά της.

Παρόλο που ο βιαστής της αρχικά τέθηκε υπό κράτηση, απελευθερώθηκε μετά από κάποιες ώρες αφού κρίθηκε από το δικαστικό συμβούλιο ότι είχε τόπο κατοικίας εκεί κοντά και δεν ήταν ύποπτος για τέλεση νέων αδικημάτων. Η μήνυση της Φάτμα δεν ελήφθη υπόψη επειδή δεν υπήρχε διερμηνέας Κουρδικών και η Φάτμα δεν γνώριζε τουρκικά. Αποτέλεσμα, στάλθηκε σπίτι της με τον σύζυγό της και τον βιαστή της ελεύθερο.

Η Φάτμα δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της δύο ημέρες αργότερα, στις 14 Ιουλίου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι την σκότωσε επειδή «συκοφαντούσε τον αδερφό του».  Ο βιαστής της, o Sinan Altinmakas, κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια