«Φυσιολογικές οικογένειες», «φυσιολογικός τρόπος δημιουργίας», «φυσιολογικά παιδιά»… Αυτός είναι ο λόγος του Κούγια, και με αυτόν επιτίθεται στον Καπουτζίδη και στη «βιομηχανία ιδιαιτεροτήτων», όπως αναφέρει.

Είχα πολύ καιρό να ακούσω αυτού του είδους τον λόγο, αλλά από τον Κούγια δεν περίμενα κάτι διαφορετικό είναι η αλήθεια. Επίθεση εναντίον των πάντων, προκειμένου να πετύχει το σκοπό του που είναι η βελτίωση της θέσης του πελάτη του. Και ευτυχώς σε αυτή τη χώρα έχουμε προχωρήσει και ο λόγος αυτός δεν ακούγεται πλέον πολύ συχνά. Ωστόσο αξίζει απάντησης. Μια απάντηση που έδωσε με το δικό του τρόπο κι ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Και ίσως το καλύτερο φάρμακο για την ομοφοβία είναι το προσωπικό παράδειγμα. Με το προσωπικό μας παράδειγμα όλα αυτά τα χρόνια κύριε Κούγια καταφέραμε και αλλάξαμε τις συνειδήσεις στον κοινωνικό μας περίγυρο, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Γιατί οι άνθρωποι με τους οποίους συνομιλούμε και μας αποδέχονται, μας αγαπούν και μας τιμούν με τη φιλία τους, δεν ήταν πάντα ανεκτικοί, δεν είχαν πάντα αντιστάσεις στην ομοφοβία.

Τους αλλάξαμε στην πράξη. Γνωρίζοντάς μας και μέσα από την καθημερινή επαφή ήρθαν κοντά μας και άλλαξαν τα πιστεύω τους.

Σαν ομοφυλόφιλος έχω βιώσει αυτή την αλλαγή στους κοντινούς μου ανθρώπους, που με κάποιους από αυτούς έχουμε μια κοινή πορεία δεκαετιών. Κάποιοι είναι περισσότερο κοντινοί και γνωρίζουν τα πάντα για εμένα, όπως και εγώ γι αυτούς. Είτε είναι ομοφυλόφιλοι είτε όχι, είναι άνθρωποι που χαίρονται με τη χαρά μου και λυπούνται με τη λύπη μου και πάντοτε βρίσκονται εκεί όποτε τους το ζητήσω, όπως κι εγώ γι αυτούς. Ευτυχισμένος είμαι όταν τους βλέπω να γελούν και να προχωρούν μπροστά. Αυτό είναι για μένα το «φυσιολογικό». Είναι μια κατάσταση που πριν από όλα αποδέχεσαι τον άλλον γι αυτό που είναι. Τότε μόνο μπορείς να τον αγαπήσεις. Το μίσος που σκορπάτε είναι το μόνο πράγμα που δεν είναι φυσιολογικό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια