Η Ada Zanusso, 104 ετών από την Lessona, στην επαρχία Biella της Ιταλίας που επιβίωσε της πανδημίας της ισπανική γρίπης και δύο παγκόσμιων πολέμων γίνεται ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που νίκησε και τον νέο κορωνοϊό SARS-COV-2.

Η ανάρρωση της 104χρονης Ada χαρακτηρίστικε από τους γιατρούς «ένα σημάδι ελπίδας». Η αιωνόβια γυναίκα κόλλησε τον ιό στο γηροκομείο όπου φιλοξενούνταν, ενώ άλλοι 20 φιλοξενούμενοι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους λόγω της COVID-19.

Η Ada αρρώστησε στις 17 Μαρτίου, ανεβάζοντας πυρετό και έχοντας και δύσπνοια πολύ πριν διαγνωστεί με τον κορωνοϊό.

Ο γιος της Giampiero εξήγησε ότι υποψιάστηκαν ότι έχει τη νόσο λόγω του όγκου των κρουσμάτων στο γηροκομείο όπου διέμενε. Ως μικρό παιδί η Ada επιβίωσε από την πανδημία της ισπανικής γρίπης το 1918, μια γρίπη που σκότωσε πάνω από 5ο εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες από Mirror και abc.es

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X